Vaše Věc: Skandál v OKD

27.10.2016 11:49

Vedení OKD sice již není odvozeno od bankrotáře Bakaly, ale lze říci, že si plně osvojilo jeho metody. Z médií jsme se dozvěděli, že vedení OKD chce údajně zrušit sociální program zaměstnanců.

Vaše Věc: Skandál v OKD
Foto: OKD
Popisek: OKD

Samozřejmě. Sociální program je „drahý“. Ale jak horníci a další zaměstnanci přijdou k tomu, že Bakala se svým společníkem vytahali z OKD za 11 let svého působení odhadem 100 až 120 miliard korun. A teď peníze jaksi došly. 

Tyto peníze samozřejmě nešly ve prospěch Moravskoslezského kraje, tedy ve prospěch nových investic v kraji, ale pouze ve prospěch známého „filantropa“ Bakaly, který je utratil jinde…Vcelku nepatrnou část Bakala sype do financování knihovny V. Havla. Je naprosto ostudné, pokud se nenašel jiný zdroj financování pro tento ušlechtilý účel nežli bankrotář.

Vedení OKD by se mělo vzpamatovat, protože zrušením sociálního programu přivolává to, čemu se všichni chtěli vyhnout. Deset tisíc zaměstnanců OKD, včetně rodinných příslušníků, už představují slušnou masu lidí, která je koncentrována hlavně ve velkých městech Ostravska. A pokud k těmto nespokojeným lidem, okradeným o sociální program, připočteme v průběhu let ještě oškubané nájemníky bytů OKD, kterým Bakala kdysi přislíbil odprodat byty za velmi výhodnou cenu, a pak je výhodně prodal za nějakých bratru 20-25 miliard korun novému investorovi – šlo o téměř 44 000 bytů, máme masu lidí ještě mnohem větší…

Vedení OKD by se mělo rychle probrat a začít se ke svým zaměstnancům chovat rozumně.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Keller: Jak to ten Fiala vlastně myslel?

10:14 Jan Keller: Jak to ten Fiala vlastně myslel?

Český premiér v jednom ze svých posledních rozhovorů zaujal výrokem: „Jsme předurčeni k tomu dovládn…