Paroubek: Situace na litoměřickém gymnáziu připomíná normalizační praktiky

01.07.2011 6:39

Prohlášení Jiřího Paroubka k vážné situaci na gymnáziu v Litoměřících.

Paroubek: Situace na litoměřickém gymnáziu připomíná normalizační praktiky

Včera byl krajským zastupitelstvem projednán bod týkající se velice živé kauzy - sporů na Gymnáziu Josefa Jungmanna v Litoměřicích. Ředitelka školy, paní Bulasová, neobvyklým a podle mne neomluvitelným způsobem zdevastovala profesorský sbor a dopouští se mnoha omylů a chyb nejen v personálním řízení, ale i při správě svěřeného majetku. Za dva roky svého působení stačila tuto instituci, která při nedávných státních maturitách obsadila v kraji přední místo, rozvrátit.

Na její chyby poukazovala nejen školní inspekce, rodiče, ale i nedávno založená odborová organizace profesorů. Paní řiditelka se necítí být vázána právním řádem a hrozí výpovědí i členům odborářského výboru, což je v rozporu s pracovně-právními předpisy. Za podivných okolností nechala vyhotovit personální audit, který měl posoudit schopnost profesorů pracovat v týmu a na jeho základě navrhuje ukončení pracovního poměru řadě profesorům, prý pro nadbytečnost. Vysvětlovat absurditu a nezákonnost těchto kroků považuji za ztrátu času...

Demonstrace, na kterou do Ústí nad Labem přijelo možná dvě stě studentů a přes stovka rodičů, měla zvláštní průběh. Těsně před projednáním tohoto bodu totiž oznámil anonym, že je v areálu krajského úřadu bomba. Nejmenovaný zastupitel dokonce nařkl přítomné studenty, že je to jejich snaha zastavit jednání! Výsledek jednání, vznik jakéhosi tribunálu pro posouzení věci, je pak jen zamlžováním podstaty věci, že právo a pravda je na straně profesorů, nikoliv ředitelky, která má mocné zastánce v řadě krajských funkcionářů. Je to jen nedůvodný odklad řešení, mlžení a intrika.

Jak hrozný obraz studentům krajští politici dávají? Jakou atmosféru vytvářejí? Místo vzoru, protože i své středoškolské profesory si povětšinou pamatujeme celý život, dává paní Bulasová studentům vzor v ignoraci, jednání silou, neústupnosti a nezákonnosti. Ano, naše politická scéna, namísto podstaty své činnosti, politické soutěže, předvádí jen intriky, politický protekcionismus. Vedení kraje a řada jejich členů jsou již známí věčnými intrikami, netolerancí, jednání z pozice síly a nadřazeností svých zájmů nad obecným blahem.

Omlouvám se za naše politiky studentům i rodičům a nabízím jim odbornou pomoc a morální podporu, stojím plně za nimi. Proto jsem poslal již před několika dny do Litoměřic svého spolupracovníka a právníka Ivana Přikryla, který je v kontaktu se signatáři petice, rodiči i se zástupci studentů. Právní pomoc zajistíme odborové organizaci i nadále a to předními odborníky. Budu se osobně angažovat při pomoci eliminovat tyto nesmyslné aktivity, které neblaze připomínají normalizační praktiky sedmdesátých let.

Jiří Paroubek, poslanec za Ústecký kraj

##PROFIL 221##

Dále čtěte:
Ivan Přikryl: Trpký pocit z litoměřického gymnázia
Litoměřice: Nespokojení rodiče mají plnou podporu města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…