Zastavte rušení pošt, žádají obce odstupující ředitelku

08.02.2011 9:56

Sdružení místních samospráv ČR k ohlášené rezignaci generální ředitelky České pošty.

Zastavte rušení pošt, žádají obce odstupující ředitelku

Okamžité pozastavení rušení poboček České pošty budou požadovat obce na  jednání s odstupující ředitelkou České pošty Marcelou Hrdou. Schůzka, jež se uskuteční v úterý 8. února v Praze, má uklidnit současnou napjatou situaci, která starostům mnoha obcí nedává spát. Sdružení místních samospráv (SMS ČR) bude v jednání nekompromisní. Předseda SMS ČR Josef Bartoněk k tomu dodává „Očekávám jasné sdělení, jaká budoucnost čeká malé poštovní pobočky, kterým hrozí zrušení. Proces tzv. „optimalizace" sítě pošt i přes personální zemětřesení v České poště stále běží a bezradní starostové se na mě dennodenně obracejí," řekl Bartoněk.

Poslední dny přinesly v kauze optimalizace poštovní sítě řadu otázek. V pátek ministr vnitra Radek John vyzval ředitelku pošty Ing. Hrdou k rezignaci, a mezi důvody zmínil i nepromyšlené rušení poboček a nedostatečnou komunikaci se samosprávami.

„Reálně hrozilo, že by Česká pošta prohospodařila svoji obrovskou devizu v podobě husté sítě svých „prodejních" míst. Musíme spíše hledat produkty a služby pro unikátní sít České pošty, než abychom je zbrkle, bez rozmyslu rušili," stojí v ministrově v pátečním prohlášení na stránkách ministerstva.

Jeho kroků si SMS ČR velmi cení. „Jde vidět, že pan ministr John umí adekvátně zareagovat," chválí ministrovu aktivitu předseda SMS ČR, které v minulých dnech ministrovi vnitra zaslalo dopis, ve kterém upozorňovalo na nestandardní postupy pošty a žádalo o podporu obcí. „Očekávám, že pan ministr bude i nadále hájit dostupnost poštovních služeb pro obyvatele venkova. Zároveň doufám, že se situace v České poště co nejdříve stabilizuje, aby nedocházelo k dalším problémům, kterých mají malé obce po celé zemi více než dost," uzavřel Bartoněk.

Dále čtěte:
SMS ČR: Poštu venkov potřebuje, volají obce
Stát prodá lesy, poštu i Budvar. Aby měl na důchody 
Obce by mohly vydělávat na místních elektrárnách
MZe: Úspěšné pozemkové úpravy pomohly obci i krajině

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SMS ČR

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Sociální demokracie nedovolí omezování zdravotní péče

7:02 Ostrá (SOCDEM): Sociální demokracie nedovolí omezování zdravotní péče

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.