„Tato vláda už nepočítá s volbami, jak jsme na ně zvyklí!“ Falšování? Foldyna naznačil

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
10.09.2023 14:15 | Rozhovor

Členové vlády jsou stále agresívnější a naštvaným lidem se dokonce nepokrytě vysmívají. To ale může mít jen dvě vysvětlení. Buď jde o náhlé davové zešílení členů vládních stran, anebo s volbami, tak jak je známe, vůbec nepočítají, obává se poslanec SPD Jaroslav Foldyna. V rozhovoru pro PL se vrátil také k útoku na dvě Ukrajinky, vystoupení prezidenta k výročí srpna 1968. A to nebylo rozhodně vše.

„Tato vláda už nepočítá s volbami, jak jsme na ně zvyklí!“ Falšování? Foldyna naznačil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Mediální prostor několik dní plnily zprávy o napadení dvou ukrajinských žen, které tvrdí, že motivem napadení bylo jen to, že jsou Ukrajinky. Událost se stala na pouti v západočeských Plasích a útočník byl vzat do vazby.

První, co musím říci, je, že fyzicky napadnout ženu, je v našem kulturním prostředí zcela nepřípustné. Co se týká motivu, tak jiní účastníci, či svědci incidentu ovšem tvrdí, že vše vyprovokovaly ožralé a agresivní Ukrajinky. Kde je pravda opravdu netuším. Musíme si totiž uvědomit, že zde zřejmě máme co do činění se zcela novým biologickým druhem, který se sice podobá člověku, ale v mnoha ohledech jej převyšuje.

Jak to myslíte?

Když vycházím z informací našich médií, které nikdy nelžou a nikdy nic nezamlčují, a to už jen proto, že velmi často vychází z informací ukrajinských zdrojů, které nikdy nelžou a nikdy nic nezamlčují, tak zde máme co do činění s lidmi, na kterých deset dní po otevřené zlomenině čelisti, mnohočetných zlomeninách nosních a obličejových kůstek a mnohonásobné kontuzi obličeje, není po těchto zraněních sebemenší památky, s lidmi, kteří v průběhu surového bití silnějším útočníkem dokáží ze zapalování jeho opodál stojícího nastartovaného auta nepozorovaně vytáhnout klíče a ještě u toho vyfotit jeho espézetku, s lidmi, jejichž osmdesátileté stařeny sundávají z nebe ruské stihačky sklenicemi naložených rajčat… To vše jsou věci, které běžný jedinec druhu homo sapiens nedokáže, a proto na něco takového naše vnímání toho, co je a není možné, není připraveno a jistě bude chvíli trvat, než se s tím nějak popasujeme. Každopádně ale chci říct, že ať se stalo cokoli, tak doufám, že to naše OČTŘ řádně vyšetří a následně bude veřejnost pravdivě informována. Ostatně; jak už jsem uvedl, naše média nikdy nelžou a nikdy nic nezamlčují.



Jak jste vnímal letošní připomínku 21. srpna 1968?

Jako grotesku, která je na jedné straně vtipná a na straně druhé se z ní člověku chce zvracet.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: Radim Panenka

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

xxx, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMartin23 , 10.09.2023 16:33:53
Tak tohle se Foldynovi fakt povedlo.

|  25 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…