Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL

16.04.2024 4:44 | Rozhovor

„To mne vede k domněnce, že ten Andrej Babiš, podepsaný vlastnoručně pod dopisem plédujícím za podporu nezávislosti médií, odpolitizování mediálních rad, vychvalující program ČT, byl asi unesen. Možná na Krym. A někteří pučisté z ANO místo něho podstrčili dvojníka, kterého nechávají vystupovat bez sebeúcty, popírajícího vlastní slova, aby se mohli hnutí zmocnit sami,“ řekl ParlamentnímListům.cz mimo jiné režisér Břetislav Rychlík, který kandiduje do Senátu.

Babiš byl asi unesen, podstrčili dvojníka. Režisér Rychlík pro PL
Foto: hns
Popisek: Režisér Břetislav Rychlík

Nejhorší vláda v historii, nejhorší ze světových lídrů. Tyhle přívlastky pro kabinet Petra Fialy vycházejí z reality. Proč jste se zrovna v takovém „marasmu“ rozhodl kandidovat do Senátu za vládní koalici SPOLU?



Asi vás hned zklamu. Nekandiduji za vládní koalici SPOLU. Spolu tvoří ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. KDU bude mít vlastní kandidátku z lůna strany, která je poslankyní, současně kandiduje v krajských volbách, a ještě do Senátu. To je trochu velký hon za funkcemi a otázkou je, čemu se lze naplno a odpovědně věnovat. Já jsem nezávislý kandidát na kandidátce TOP 09, ODS, Zelených a Pirátů. To má pro mne výrazně symbolickou hodnotu, protože tím jednoznačně dávám najevo vůli spojovat i prokazovat svoji nezávislost. Myslím, že „marasmus“ vypadá jinak a kvalitu politického působení může posoudit jedině historie, a ne hitparády popularity.

Ale uvědomuji si, kam míříte. Před vládou si každý uplivává. Všichni chtějí peníze a na vládu tlačí. Máte pravdu, že nálady ve společnosti a reflexe práce politiků mají svůj odraz v průzkumech a politici s nimi musejí pracovat. V tomto vláda selhává, její komunikace s veřejností je tragická, ale nesklouzává k populismu. Dokonalá demokracie není možná, protože neexistuje dokonalý člověk. Opravdový marasmus pro mne představuje bezcharakterní populismus, lhaní občanům, že všechno zařídíme. To je nebezpečné a takové politické elity, předstírající svoji dokonalost, si zahrávají s ohněm. Nebudou moci vše splnit a vyvolá to ještě větší nedůvěru v parlamentní demokracii.



Pokud chcete mluvit o marasmu, ten jsme přece zažili. Opoziční smlouva inženýrů Václava Klause a Miloše Zemana, to byla pramáti politického marasmu a degradací demokracie v této zemi. Nebylo to nic jiného, než kartelová mafiánská dohoda. Socialistická vláda, která se za rozparcelování země – od tajných služeb přes média po státní firmy – domluví s největším ideovým nepřítelem z pravice, že bude čtyři roky neodvolatelná? Vláda, kde byl ministrem financí Ivo Svoboda. Ten, který vytuneloval firmu Liberta a byl posléze natvrdo odsouzen na několik let. Kde ministr zahraničí Jan Kavan opilý za bílého dne nabourává auta spoluobčanů, papalášsky mává poslaneckou průkazkou a trapně tvrdí, že si natřel záda francovkou Alpa. Kde si jako nejbližšího spolupracovníka vybere jakéhosi Srbu, člověka z podsvětí, který pak organizuje vraždu novinářů. Třeba připomenout akci Olovo a výrobu kompromitujících materiálů přímo v nejbližším okolí premiéra na Úřadu vlády. Mám pokračovat?

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jan Rychetský

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Dá se vůbec tento rozhovor číst, nedá. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusealice1 , 16.04.2024 10:32:54
Rychlíku vy a ten ,co byl milionkrát trefen pukem do hlavy, co ještě nevymyslíte,aby jste se dostali do Senátu.....

|  13 |  0

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…