Bezpečnostní expert z Izraele: Evropané si vykrmují aligátora. Já s Araby žil, vím, co jsou zač. Teď potřebujete skutečné vůdce

05.06.2019 16:37 | Zprávy

ROZHOVOR Ještě před pár lety pomáhala policie v metru jen vůči černým pasažérům, dnes vidíme nejen tam po zuby ozbrojené policisty či vojáky. Potřebujeme silné a zodpovědné vůdce, kteří se nebudou bát dělat byť nepopulární opatření. Přestaňme poslouchat, co o nás říkají ostatní, a budujme vlastní bezpečnost. Evropané obrazně řečeno krmí aligátora a doufají, že je sežere jako poslední. Občanská válka na starém kontinentě se zdá nevyhnutelná. V exkluzivním rozhovoru pro ParlamentníListy.cz to uvádí izraelský bezpečnostní expert dlouhodobě žijící v ČR David Bohbot. A napadání politiků už i u nás? Mění se atmosféra, multikulturalismus končí a roste agresivita. Přestaňme se starat o všechny problémy světa, o údajně utlačované Palestince, o to, jakou pověst máme ve světě. Starejme se o sebe, než bude pozdě…

Bezpečnostní expert z Izraele: Evropané si vykrmují aligátora. Já s Araby žil, vím, co jsou zač. Teď potřebujete skutečné vůdce
Foto: Archiv PLTV
Popisek: David Bohbot v pořadu Horké téma

Předpokládáte, že se změnou některých tváří v Evropském parlamentu se změní i poměrně restriktivní pohled EU na Izrael? ČR v tom vždy byla čestnou výjimkou...

Souhlasím, změna je možná a Izrael bude mít v Evropském parlamentu více sympatizantů. Ale nezapomeňte, mluvíme o Izraeli, ne o ČR. V Izraeli se soustřeďují na to, co je důležité pro bezpečnost občanů – a ne na to, jak se na to dívá svět. Kéž bychom mohli i my tady dát přednost našim zájmům. Musím říct, že to zatím neděláme a podle mého názoru mnoho evropských států myslí spíše na to, jak vypadají a co si o nich myslí ostatní, než co je dobré pro jejich existenci a úspěch.

Vtipné je, že ti, kteří mluví o volbách v Izraeli, si myslí, že je to výběr mezi pravicí a levicí. Tak to není. Lidé volí mezi pravicí a ještě větší pravicí. A všechny strany myslí jen na jedno: bezpečnost židovského státu a národa.

O Íránu se vám nejspíš příliš mluvit nechce …

Po občanské válce je Írán největším nebezpečím, dokonce větším než al-Káida, a naše vláda ví, že vlastně podporuje íránský atomový program. A prosím, neříkejte mi, že díky tomu víme, co se tam děje. Všechny potřebné informace máme od Izraele.

Naši slabí politici jsou zločinci, hrají si pro pár korun s naší budoucností a měli by být okamžitě zastaveni. Musí myslet na to, co se může stát, pokud získá Írán atomové schopnosti. Írán má schopnost dostat jadernou zbraň na evropské teritorium, což by mohlo znamenat katastrofu pro naši kulturu a naši svobodu.

Je čas na změnu, čas na přemýšlení o tom, co pro sebe můžeme a musíme udělat, a přestat se starat, co si o nás myslí ostatní. Je čas být sobecký a přemýšlet jen o tom, co je dobré pro občany ČR a nebát se nikoho, jak se to děje ve zbytku Evropy.

Víte, jaký je můj pohled na Evropany? Krmí aligátora a doufají, že je sežere až jako poslední. Musíme zapomenout na politickou korektnost a bojovat za udržení naší životní kultury a tradic tak, jak jsou dnes.

Můžete se vyjádřit k tvrzení Pavla Pelikána, bratra bývalého ministra spravedlnosti, v článku na PL ohledně Íránu a Izraele?

Znamená to, že ten člověk je proti inovacím v medicíně a technologii, řešení problému s vodou a všemu pozitivnímu, co Izrael přináší světu? Izrael naprosto sám dokázal změnit poušť v úspěšný stát a je jedinou demokracií v okolí. Vadí mu snad vznik Ameriky na území Indiánů? Podle mě jsou to slabá slova slabého člověka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…