Místopředseda ODS Kupka se opravdu těší, co bude Babiš vykřikovat v Bruselu. Možná mu prý zavolají Chocholouška

15.06.2019 23:59 | Zprávy

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR „Opravdu se těším, až bude Andrej Babiš – se svým dotačním škraloupem – v Bruselu vykřikovat, že si chceme sami určovat, na co dotace využijeme. A jsem zvědavý, jestli si zástupci ostatních zemí budou jen ťukat na čelo, nebo rovnou zavolají Chocholouškovi,“ říká s nadsázkou místopředseda ODS Martin Kupka. Doporučení prezidenta Miloše Zemana směrem k premiérovi o ignorování demonstrací považuje za jedno z nejnabubřelejších, které jsme od současné hlavy státu slyšeli.

Místopředseda ODS Kupka se opravdu těší, co bude Babiš vykřikovat v Bruselu. Možná mu prý zavolají Chocholouška
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda ODS Martin Kupka

Když jsme spolu hovořili naposledy, blížily se volby do Evropského parlamentu. Jak hodnotíte výsledek ODS?

Jako jednoznačný úspěch. Posílili jsme na dvojnásobek mandátů a ztrojnásobili počet hlasů oproti předchozím volbám. Navzdory předvolebním průzkumům se snížil odstup vítěze voleb, tedy hnutí ANO, a ODS na druhém místě. To všechno jsou fakta a jednoznačně pozitivní signály.

Minule jste řekl, že několik týdnů, které uplynuly od vyloučení Václava Klause mladšího, jasně ukázaly, že to pro ODS neznamená žádné poškození volebních preferencí. Platí to i po evropských volbách?

Tak to zcela jednoznačně.

A co říkáte na jeho nové hnutí Trikolóra? Kdo by se mohl obávat odlivu voličů?

Já v žádném případě nechci nikoho dopředu hloupě nálepkovat. Z úvodního představení přece jen není možné nic velkého vyvozovat, tak počkejme, až něco předvedou. Když budu soudit podle toho, kdo na představení nové strany nejvíc reagoval a nejvíc ukázal strach, tak to byla jednoznačně SPD prostřednictvím Tomia Okamury. Takže nejspíš jsou to oni, kdo by se měl nového hnutí nejvíc obávat a zřejmě se také obává.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…