Sever Moravy patří ČSSD. V televizním studiu se ukáží lidovci

18.05.2010 20:13

Volby do Poslanecké sněmovny by v Moravskoslezském kraji vyhrála ČSSD, spolu s ní by v kraji pět procent překročili ještě občanští demokraté, Věci veřejné, KSČM a TOP 09. Vyplývá to z průzkumu agentur SC&C a STEM pro předvolební Otázky Václava Moravce.

Sever Moravy patří ČSSD. V televizním studiu se ukáží lidovci

Pro ČSSD by hlasovalo 30,5 procent voličů. Druhá ODS by získala jen 17, 5 procent hlasů. Na třetím místě skončily Věci veřejné se 13 procenty. KSČM by volilo 12,5 procenta lidí a TOP 09 9,5.

Poslední skončila KDU-ČSL, která získala přesně 5 procent hlasů. Strana zelených ani Zemanovci by nepřekročili pětiprocentní hranici.

Z dotazníků vyšlo, že k volbám se určitě chystá jít 53 procent lidí. Spíše ano odpovědělo 25 procent, spíše se voleb nezúčastní 11. Stejný počet respondentů se pak volbám v Moravskoslezském kraji úplně vyhne.

Hosty posledního předvolebního speciálu Otázek Václava Moravce budou: místopředseda Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD), člen zastupitelstva Moravskoslezského kraje Pavel Drobil (ODS), programová ředitelka strany Věci veřejné a odborná konzultantka Kristýna Kočí, poslankyně Kateřina Konečná (KSČM), starosta obce Čeladná a místopředseda TOP 09 Pavol Lukša a poslanec Jiří Carbol (KDU-ČSL).

V pořadu se bude mluvit o aktuální povodňové situaci na Moravě a o protipovodňových opatřeních. Dalším tématem bude splácení státního dluhu nebo návrh Evropské komise na schvalování národních rozpočtů.

Čtěte také:


Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je liché. Po konci Vrbětic a „zabití“ míru na Ukrajině velké varování

4:44 To je liché. Po konci Vrbětic a „zabití“ míru na Ukrajině velké varování

Ukrajinci před dvěma lety uvěřili Západu a odhodili možnost brzké mírové dohody, která by ukončila v…