Beroun: Farmářské trhy se budou konat nově i v Berouně

07.02.2011 8:58

Už letos na jaře by se v Berouně mohly konat první Farmářské trhy. Jejich pořádání slibovala ve svém volebním programu berounská místostarostka Šárka Endrlová.

Beroun: Farmářské trhy se budou konat nově i v Berouně

„Myslím, že hodně lidí stále více touží po kvalitní zelenině, ovoci, domácím pečivu nebo sýrech a čerstvém mase. Právě toto zboží by jim nově měly berounské Farmářské trhy nabídnout," říká Endrlová. „Byla jsem moc ráda, když se stejným nápadem přišlo Mateřské centrum Slunečnice. Domluvili jsme se na spolupráci a já věřím, že naše společné úsilí Berouňáky potěší, " uvedla Endrlová.

Farmářské trhy by se měly v Berouně konat vždy v sobotu dopoledne a zahájit by měly o trzích velikonočních, v sobotu 23. dubna 2011. „Jsme přesvědčené, že sobotní dopoledne je nejvhodnější doba. Chceme využít dlouholeté tradice pořádání trhů na Husově náměstí, které místní dobře znají a na které se navíc sjíždí lidé z celého okolí," uvedla Šárka Ježková z MC Slunečnice.

MC již vytvořilo speciální webové stránky, kam se případní zájemci o prodej mohou hlásit. „Berouňáci by tam pak průběžně měli nalézt informace o konkrétních termínech pořádání trhů, seznam farmářů, kteří přislíbili účast a sortiment nabízeného zboží,,"dodává Ježková. Jde o web www.farmarske-trhy-beroun.cz. „Zvolili jsme adresu dobře čitelnou a také dobře vyhledatelnou přes internetové vyhledávače," doplnila Ježková.

Na trzích, pro které bude vyčleněno na náměstí speciální místo, by mělo být k dostání například právě kvalitní ovoce, zelenina, bylinky nebo voňavé sýry, domácí pečivo či maso přímo od soukromých farmářů a zemědělců. Iniciátorky ze Slunečnice nyní případné prodejce oslovují.

Pokud by se farmáři či zemědělci chtěli trhů, které se budou konat každou druhou sobotu dopoledne, zúčastnit, mohou se hlásit na e-mail: farmarske.trhy@mcslunecnice.cz nebo na telefon 739 359 114.

Další zprávy z Berouna čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-beroun.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…