Brno vyhodnocuje připomínky ke konceptu návrhové části Plánu mobility

05.05.2016 16:45

Odbor dopravy Magistrátu města Brna v těchto dnech postupně vyhodnocuje připomínky, které poslala veřejnost k návrhové části Plánu mobility.

Brno vyhodnocuje připomínky ke konceptu návrhové části Plánu mobility
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Termín pro připomínky ze strany městských částí jsme po dohodě se starosty na Sněmu starostů prodloužili do 31. května,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy Richard Mrázek.

Dosud obdrželo město Brno ke konceptu návrhové části Plánu mobility několik stovek podnětů a komentářů:

- 69 podání veřejnosti, z nichž každé obsahuje několik podnětů a připomínek

- podněty zaslané přes webovou aplikaci Nesehnutí (100 podání podpořených více občany)

- vyjádření jednotlivých odborů Magistrátu města Brna a dalších institucí: Odbor územního plánování a rozvoj, Odbor životního prostředí, Kancelář strategie města, Odbor investiční, Kancelář Brno zdravé město; Dopravní podnik města Brna, Brněnské komunikace, KORDIS JMK; Odboru rozvoje dopravy Jihomoravského kraje

- 18 vyjádření městských částí

- 3 vyjádření okolních obcí

Postup projednávání a zpracování připomínek a podnětů:

• Analýzu obdržených podnětů zpracovává odbor dopravy ve spolupráci se zhotovitelem dokumentace formou AF-CITYPLAN, s.r.o. Vypořádání těchto podnětů bude předloženo na přelomu května a června voleným orgánům města Brna.

• Po projednání ve volených orgánech města budou tyto podněty a komentáře sloužit jako podklad pro dopracování návrhové části Plánu mobility.

• Poté bude zahájeno další kolo projednávání, kdy bude dopracovaná návrhová část opět předložena k připomínkování městským částem i veřejnosti. Předpokládáme, že tento proces bude zahájen na přelomu června a července.

• Teprve po vyhodnocení a zapracování připomínek bude dokument předložen voleným orgánům města ke konečnému schválení. Tím bude fáze přípravy návrhové části dokončena.

• Dále bude postup tvorby Plánu mobility pokračovat tzv. Akčním plánem, který bude detailněji popisovat projekty obsažené v návrhové části Plánu mobility.

Více informací: http://www.mobilitabrno.cz 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…