Frýdek-Místek: Dva tisíce běžců na trati Hornické desítky

11.11.2022 21:23 | Tisková zpráva

Běh Hornická desítka slavil malé jubileum. Letos se po dvouleté pauze, způsobené covidem, konal 35. ročních těchto závodů. Potěšitelné je, že na start se postavilo 2077 běžců.

Frýdek-Místek: Dva tisíce běžců na trati Hornické desítky
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Hornická desítka patří k tomu, čemu se říká rodinné stříbro. Jsem opravdu moc rád, že Tělovýchovná jednota Slezan zvládla profesionálně organizaci závodů s tak velkým počtem účastníků. My jako město budeme tuto skvělou akci podporovat,“ řekl primátor Petr Korč (Naše Město F-M). Město Frýdek-Místek podpořilo tuto akci ze svého rozpočtu částkou 500 tisíc korun.

Pořadatelé připravili tratě od nejmenších účastníků až po dospělé, součástí Hornické desítky byl i nesoutěžní běh pro zdraví. Dobrou úroveň měl závod mílařů na 3320 metrů. Vítězství slavil Tomáš Janíček ze Slovenska, třetí doběhl domácí Jakub Škapa. Závod žen ovládla Pavla Štoudková z Olympu Brno před slezanskými běžkyněmi Annou Václavíkovou a Viktorií Bartoňovou.

Hlavní závod na 10 km s 514 závodníky odstartoval primátor Petr Korč. Mužskou kategorii ovládl Dmytro Didovodivk z Ukrajiny, ženskou jeho krajana Maryna Nemchenko. V hodnocení juniorek obsadily druhé a třetí místo Klára Ningerová a Barbora Bystřičanová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…