Hradec Králové: Lidé využívají omezené úřední hodiny magistrátu, někdy zbytečně

31.03.2020 10:39

Vzhledem k trvajícímu nouzovému stavu funguje magistrát města stále v omezeném provozu. Úřední hodiny jsou v pondělí od 9 do 11 hodin a ve středu od 13 do 16 hodin na vybraných odborech, a to k vyřízení nejnutnějších záležitostí. Ne všichni občané ale zvládají správně posoudit neodkladnost svého požadavku.

Hradec Králové: Lidé využívají omezené úřední hodiny magistrátu, někdy zbytečně
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Vyřizovat je možné neodkladné záležitosti na živnostenském úřadu, matrice, Czech POINTu, evidenci obyvatel, registru vozidel, na podatelně v hlavní budově magistrátu města a vybrané záležitosti na registru řidičů. „Smyslem omezení provozu magistrátu je minimalizace osobního kontaktu, což více ochrání veřejnost i zaměstnance úřadu. V ideálním případě doporučujeme všem, kteří plánují návštěvu magistrátu, si nedříve zavolat na spojovatelku nebo přímo na příslušný odbor, svůj požadavek telefonicky projednat se zodpovědným zaměstnancem a společně pak vyhodnotit, zda je návštěva skutečně neodkladná,“ říká Markéta Bartušová, tajemnice Magistrátu města Hradec Králové. Takovým příkladem je třeba vyzvednutí dokladů. „Někteří občané si ještě před vyhlášením nouzového stavu nechali vyhotovit nový pas, občanský nebo řidičský průkaz. S ohledem na opatření vydaná vládou jsou doklady, kterým skončila platnost po 1. březnu, stále platné, tudíž není nutné si v těchto dnech pro nový doklad na úřad chodit,“ doplňuje tajemnice. Magistrát v těchto úředních hodinách nepřijímá žádosti o nové doklady a také zhotovené doklady nevydává.

Nově je také prodloužena splatnost poplatků za odpady, psy a pobyt až do 15. července. Lidé, kteří nemají možnost využít bezhotovostního platebního styku, tak mohou složenku na pokladně magistrátu zaplatit až po skončení nouzového stavu.

Zvýšený zájem o vyřízení záležitostí je také na Živnostenském úřadě, který se nyní připravuje na příjem žádostí o výplatu příspěvku za ošetřování člena rodiny (OČR). Žádosti bude možné podávat až od 1. dubna. Další potřebné informace je možné nalézt zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…