Jičín: V pondělí začíná Týden knihoven

02.10.2015 13:01

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR vyhlásil na první říjnový týden, od 5. - 10. října, již 19. ročník propagační kampaně Týden knihoven. Jičínská knihovna se k této akci tradičně připojuje. V letošním roce přichystala pro své čtenáře i pro ty, kteří zatím do knihovny nechodí, zajímavý program.

Jičín: V pondělí začíná Týden knihoven
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Knihovna Václava Čtvrtka v Jičíně nabízí výstavy, vyhlašuje literární soutěž a probíhat bude literární kvíz pro děti. Hned první děn v Týdnu knihoven bude zahájen již třetí semestr Virtuální univerzity třetího věku. „V podzimním semestru je tématem VU3V Kouzelná geometrie. Setkání se seniory mě vždycky nabíjí, obohatí a posouvá. Zkrátka, je mi s nimi dobře“ říká knihovnice Bc. Lenka Dědečková.

Dále knihovna nabídne besedy a přednášky, pořady pro děti i dospělé. Myslí také na „náctileté“, pro které otevře interaktivní výstavu „Hlavolamy z IQLandie“ a do klubu pro mladé instaluje herní konzoli Xbox. Nejen pro začátečníky jsou připraveny počítačové kurzy a pro všechny bude zahájen dvouměsíční bezplatný vstup do databáze právních předpisů Konzultant. 

V Týdnu knihoven se mohou noví čtenáři registrovat zdarma, těm, kteří přijdou vrátit půjčené knihy, budou odpuštěny sankční poplatky. Program ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…