Jindřichův Hradec: Přípravy na advent vrcholí, nebude chybět vánoční osvětlení ani slavnostní rozsvícení stromu

13.11.2022 11:47 | Tisková zpráva

První adventní víkend je za dveřmi a přípravy na předvánoční čas jsou v plném proudu. Služby města už od konce října pracují na instalaci osvětlení.

Jindřichův Hradec: Přípravy na advent vrcholí, nebude chybět vánoční osvětlení ani slavnostní rozsvícení stromu
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Světelná výzdoba je tak téměř hotová a vánoční strom je vybraný. Letošním vánočním stromem bude jedle z Dolního Ždáru a poprvé se slavnostně rozsvítí na náměstí Míru v sobotu 26. listopadu.

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

Služby města osazují světelnými dekoracemi 180 sloupů veřejného osvětlení, celkem se to týká osmi ulic a sídliště Vajgar. Vánoční háv každý rok dostane také stará a nová radnice, Kulturní dům Střelnice a balkon Kaštánku. Ani letos nebude chybět světelná fontána na náměstí Míru a zářit bude i městská věž a stromy od nábřeží až po Masarykovo náměstí. Vánočně osvětlené stromky budou mít i všechny místní části.

Náměstí Míru letos ozdobí vzrostlá jedle z Dolního Žďáru. Třináctimetrový strom se bude kácet a převážet v úterý 22. listopadu. Vánoční strom ozdobí dva kilometry světelných řetězů, padesát svítících rampouchů, padesát hvězd a 150 vánočních koulí.

Tradiční Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na jindřichohradeckém náměstí Míru se v letošním roce uskuteční po dvouleté covidové přestávce v sobotu 26. listopadu v 18:00. Před samotným rozsvícením vánočního stromu zazní slova starosty města a jindřichohradecký probošt Ivo Prokop vánoční strom požehná. Program vyvrcholí koncertním vystoupením Antikvartetu Dušana Vančury (více informací ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…