Litoměřice: Děti i dospělí si čtou v parku Václava Havla

27.08.2014 20:40

Park Václava Havla patří tento týden čtenářům a příznivcům knihovny, která se připojila k severočeskému projektu „Města čtou“. Od neděle 24. do soboty 30. srpna lze od 10 do 18 hodin usednout v parku do houpací sítě, sedacího vaku nebo třeba do trávy a listovat si v knihách, časopisech nebo v denním tisku. Navíc každé odpoledne zde probíhá pestrý doprovodný program určený dětem i dospělým.

Litoměřice: Děti i dospělí si čtou v parku Václava Havla
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

„Cílem projektu je podpořit čtení knih u dětí i dospělých. Zároveň chceme netradiční formou zpestřit poslední týden prázdnin,“ vyzdvihla smysl akce pracovnice knihovny Zora Čuchalová.

Projekt hned v neděli zahájil starosta Ladislav Chlupáč společně s ředitelem knihovny Karlem Tománkem. Následovalo bubenické zakončení Litoměřického filmového festivalu a recitál bratra Karla Kryla. Pondělí patřilo tvoření a úterý autorskému čtení Renaty Štulcové. Ve středu je na programu od 16 hodin autorské pásmo Zuzany Vávrové a Martina Jáchyma nazvané Poetická kytara, ve čtvrtek 28. srpna od 16 hodin zase autorské čtení Petry Braunové. V pátek se uskuteční workshop Shinebean. Den zakončí v 18 hodin autorské čtení Hany Hindrákové o Africe.

Projekt „Město čte“ končí v parku Václava Havla v sobotu odpoledne, kdy v 15 hodin začíná losování výherců etapové soutěže Hop z knížky do knížky. Definitivně týden uzavře autorské čtení Dana Černého Pověsti Českého středohoří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…