Litoměřice: Státní hymna rozezní dnes večer náměstí

10.04.2020 17:15

Státní hymna již dnes večer, tedy na Velký pátek, rozezní litoměřické náměstí. Zazní z věže Kalich v podání Litoměřičana Pavla Šorka ve 20:30 hodin. O 15 minut později se tak stane i před nemocnicí.

Litoměřice: Státní hymna rozezní dnes večer náměstí
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

V křesťanském kalendáři je Velký pátek před Velikonocemi připomínkou utrpení a smrti Ježíše Krista. Obyvatelé zemí jako například Itálie, Španělsko nebo státu New York zažívají v těchto dnech v souvislosti s epidemií koronaviru také utrpení, na které nebyl nikdo připraven.

„Nám se v České republice daří mnohem lépe. Je tomu tak zásluhou celé řady lidí, kterým bychom chtěli alespoň tímto způsobem poděkovat,“ poukázal na význam akce starosta Ladislav Chlupáč. Na mysli přitom měl lékaře, zdravotní sestry, pracovníky sociálních služeb, prodavače, popeláře, uklízeče a další lidi stojící v první linii, včetně desítek dobrovolníků ochotných pomoci druhým.

plakát

Vlna solidarity je obrovská a je třeba si toho vážit a vzájemně se povzbudit, že již brzy bude lépe, že společně epidemii překonáme,“ dodal tajemník městského úřadu Milan Čigáš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…