Pardubice: Do Tyršových sadů se nastěhují stavbaři

14.07.2014 10:40

Do centrálního pardubického parku se v nejbližších dnech nastěhují stavbaři. Město dnes podepsalo smlouvu s vítězem veřejné soutěže na rekonstrukci Tyršových sadů a podzámeckého biotopu. Příští pátek předá společnosti BAK staveniště a práce mohou začít. Podle harmonogramu, který firma při podpisu smlouvy předložila, bude hotovo do konce června příštího roku.

Pardubice: Do Tyršových sadů se nastěhují stavbaři
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Práce začnou 22. července. Nejprve si firma oplotí staveniště, samotné práce na rekonstrukci parku plánuje zahájit 28. července, podzámeckého biotopu pak zhruba o měsíc později,“ řekl náměstek primátorky František Brendl. „Co se týče letního promítání, bude záležet na dohodě mezi stavební firmou a provozovatelem kina. Pokud bude schopen zajistit bezpečnostní podmínky, které BAK stanoví, může podle zástupců firmy kino v parku zůstat,“ dodal náměstek. „Jsem velmi rád, že se nám podařilo najít společnou cestu a letní kino snad bude moct v Tyršových sadech zůstat,“ doplnil Brendl.

Během rekonstrukce Tyršovy sady omládnou, provzdušní se a více odhalí romantické opevnění zámku, k němuž “centralpark“ těsně přiléhají. Návštěvníci zde najdou zpevněnou promenádu, která bude sloužit nejen jako hlavní korso, ale Pardubice v ní získají i nový venkovní prostor pro společenská setkání či kulturně společenské akce. Vzkřísit život v parku má pomoci i nový objekt Galerie Café, který bude umístěn u vstupu do parku směrem ze Sukovy třídy. Poskytnout má prostory pro relaxaci, občerstvení a moderní hygienické zázemí (veřejné WC), tedy zvýšit pobytový komfort parku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…