Plzeň: Město podpoří nápady v oblasti Smart City, přihlášky jsou možné prostřednictvím webových stránek

09.04.2020 18:46

Město Plzeň systematicky podporuje projekty v oblasti Smart City, jejichž cílem je přinášet chytrá řešení pro lepší a pohodlnější život obyvatel západočeské metropole.

Plzeň: Město podpoří nápady v oblasti Smart City, přihlášky jsou možné prostřednictvím webových stránek
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Pro rozšíření komunikace s občany připravilo na webových stránkách takzvanou kartu projektu, která má sloužit jako prvotní iniciace navrhovaného nápadu, záměru, projektu a podobně. Jejím vyplněním navrhovatel seznámí město se svým nápadem či záměrem. Pokud odborníci vyhodnotí, že je tento podnět přínosný a budou volné finanční prostředky, město realizaci záměru podpoří.

Anketa

Václav Klaus ml. navrhl, abychom EU hned vypověděli Lisabonskou smlouvu. Souhlasíte?

98%
2%
hlasovalo: 25891 lidí

„Město Plzeň může konkrétní záměr zařadit do Akčního plánu strategie Smart City. Realizátor tak bude moci využívat logo Smart City Plzeň. Zároveň dojde k úzké spolupráci s městem, bude možné využít například prostory BIC Plzeň pro videokonference či coworking. Možné je i projednání kofinancování projektu ze strany města,“ uvedl radní pro oblast Smart Cities a podporu podnikání Vlastimil Gola.

Karta projektu je dostupná ZDE.

„Navrhovatel by měl kromě popisu projektu s jeho cíli a uvedením možných partnerů záměru uvést i odhadované náklady na realizaci, případně i reálnou představu o zdrojích financování. Určitě bude relevantní i odhad nároků na další zdroje, tedy lidské, technické i jiné, a také odhad ročních provozních nákladů i úspor. Důležité je projekt propojit s platnou strategií, což znamená uvést jej do správné oblasti, konkrétního cíle a případně i opatření, pokud již navržený projekt pod nějaké spadá,“ upřesnil Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně.

Město Plzeň v současné době realizuje řadu projektů podle Akčního plánu ke strategii Smart City. Jde například o vzdělávání učitelů, výuku robotiky, propagaci technického vzdělávání, o usnadnění komunikace občanů s úřady či detekování jízdy na červenou. Odstartovaly také práce na výstavbě centra TechTower, které je určeno pro inovační firmy a start-upy, úspěšně se rozvíjí projekt rozvoje bateriových trolejbusů, které nahradí některé autobusové linky v městské veřejné dopravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…