Prachatice: I Romové ve městě jsou poučeni

13.04.2020 12:47

Dne 8. 4. byl přizván na Městský úřad Prachatice jeden ze zástupců prachatické romské komunity a byly mu předány nejen roušky, ale také ponaučení.

Prachatice: I Romové ve městě jsou poučeni
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Ivan Biháry byl řádně poučen o užívání roušek, o významu slova nouzový stav – pandemie. Zároveň byl požádán o distribuci mezi, jak on sám říká „svými“.

Jde o další krok našeho města jak zajistit prevenci mezi obyvateli proti koronaviru.

Mezinárodní den Romů si připomínáme 8. 4. již od roku 1971. V Prachaticích je 8 Romů, hlásících se k romské národnosti (dle posledního sčítání lidu).

I nyní spolupracujeme a sdílíme dobrou praxi s partnerským městem Zvolen. Plakátek, který přikládáme je výzvou v romštině: Šiřte tuto zprávu (jak se chovat) a nešiřte virus. (Buďte doma, noste roušky, dodržujte odstup, myjte se a používejte dezinfekci. Platí nejen pro Romy na Slovensku a všechny ostatní obyvatele, ale i u nás.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…