Turnov: Dotace na stavbu nové knihovny je potvrzena

12.11.2022 20:13 | Tisková zpráva

Městu Turnov byla potvrzena dotace na novou budovu knihovny ve Skálově ulici. V příštím roce by mohla začít realizace stavby.

Turnov: Dotace na stavbu nové knihovny je potvrzena
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

V minulém týdnu město Turnov získalo oficiální potvrzení o přidělení dotace z Integrovaného regionálního operačního programu na projekt "Nová knihovna v ul. Skálova, Turnov" s reg.č. CZ.06.04.04/00/22_001/0000001. Dotace ve výši 68 milionů korun pokrývá značnou část nákladů, spojených s výstavbou nové budovy knihovny v Skálově ulici.

Předpokládané celkové náklady na akci činí 102,5 milionu korun. Projekt zahrnuje novostavbu knihovny, inženýrské sítě a sadové úpravy. Podle vyjádření vedení města je však v současné situaci nutné počítat s dalším navýšením nákladů, a to až o 25 procent.

Město nyní vypíše výběrová řízení na zhotovitele projektové dokumentace pro provádění stavby a následně dodavatele stavby. Stavba samotná by mohla začít zhruba v polovině příštího roku s tím, že cílem je omezení provozu letního kina na co nejkratší možné období.

Termín dokončení realizace je předběžně předpokládán v roce 2025. Město Turnov zároveň žádalo o další dotaci, která by měla pomoci se zařízením knihovny. Tato žádost prochází v současné době procesem kontroly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…