Ústí nad Labem: Celkem 42 dobrovolníků vstoupilo do registru dárců kostní dřeně

22.04.2019 7:32

Zelený čtvrtek byl na krajském úřadě ve znamení dobrých skutků. Celkem 42 dobrovolníků se rozhodlo vstoupit do registru dárců kostní dřeně a darovat někomu naději na život. Patronkou akce se stala modelka a zakladatelka Nadačního fondu VK Veronika Kašáková, která se do registru také zapsala. Přivítat a podpořit dobrovolníky přišel také náměstek hejtmana Stanislav Rybák.

Ústí nad Labem: Celkem 42 dobrovolníků vstoupilo do registru dárců kostní dřeně
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

„Jsme moc rádi, že jsme mohli poskytnout prostory pro tuto akci a také, že spousta mladých není lhostejná k osudu nemocných a rozšířili tak registr možných dárců,“ řekl náměstek hejtmana Stanislav Rybák. „Každá pomoc je velice důležitá, a pokud darováním kostní dřeně zachráníme alespoň jeden lidský život, má to obrovský smysl. Je to největší dar, který člověk člověku může dát – život. I proto jsem se rozhodla dnes do registru vstoupit,“ řekla Veronika Kašáková, ředitelka Nadačního fondu VK a patronka ústecké náborové akce, která také rozšířila registr dárců kostní dřeně.

„Velmi nás těší, že jsme mohli myšlenku dárcovství rozšířit také v ústeckém regionu a věřím, že do budoucna se budou řady mladých, kteří chtějí darovat šanci na život a zapsat se do registru dárců kostní dřeně, rozšiřovat,“ dodala koordinátorka náborů Českého národního registru dárců kostní dřeně Věra Šilerová.

V ČR onemocní každoročně stovky lidí včetně mladých lidí i malých dětí chorobami krvetvorby. Aktuálně je v registru zapsáno 85 763 dobrovolníků. Bohužel pro každého čtvrtého pacienta se "jeho" dárce kostní dřeně nenajde. Proto je tak nutné počet dobrovolníků v registru neustále zvyšovat. Více informací na http://www.kostnidren.cz/

Děkujeme všem, kteří přišli a darovali naději na život.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…