Ústí nad Labem: Lékaři se na webináři spojili s domovy seniorů

11.04.2020 18:58

Webinář k problematice prevence, řešení příznaků a výskytu COVID-19 uspořádalo město Ústí nad Labem ve spolupráci s Národní sítí zdravých měst.

Ústí nad Labem: Lékaři se na webináři spojili s domovy seniorů
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Zúčastnili se jej zástupci vedení i personálu ze zařízení pobytových sociálních služeb zřizovaných městem a také primátor Petr Nedvědický a náměstek Tomáš Vlach. Jednalo se o první specializovaný webinář organizovaný danému tématu. Účastníci mohli on-line pokládat dotazy MUDr. Miloslavu Tomaškovičovi, vedoucímu lékaři Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, a MUDr. Daniele Fránové ze Státního zdravotního ústavu, která má specializaci v oboru epidemiologie.

Do debaty se zapojilo všech sedm domovů pro seniory a zástupci pečovatelské služby. Díky video přenosu nebylo nutné setkání na jednom místě a účastníci mohli přednášky vyslechnout pomocí počítače, tabletu nebo mobilního telefonu. V diskuzi padla řada dotazů na opatření k omezení přenosu nemoci v rámci zařízení, ochraně zaměstnanců a správnému používání ochranných pomůcek. Úvodem účastníky přivítal náměstek Tomáš Vlach a ředitel Národní sítě zdravých měst Petr Švec. „Tento seminář je důležitý k podpoře prevence zavlečení nákazy do zařízení a slouží i pro přípravu zaměstnanců na možný výskyt koronaviru. Cílem je vysvětlit postupy a ochránit zdraví zaměstnanců i klientů,“ dodal náměstek Vlach.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

16:31 Vsetín: Příběhy našich sousedů ve Vsetíně

Příběhy našich sousedů je vzdělávací projekt neziskové organizace Post Bellum pro žáky osmých a devá…