Valašské Meziříčí: Roušky a dezinfekci obdrží dalších 2800 seniorů

11.04.2020 7:35

Na začátku dubna valašskomeziříčská radnice s pomocí dobrovolníků a zaměstnanců Městské policie Valašské Meziříčí úspěšně distribuovala ochranné pomůcky 2200 seniorům starším 75 let. Ve středu 8. dubna zahájila roznos roušek a dezinfekce na ruce zdarma až do domácností také seniorům ve věku 65-75 let.

Valašské Meziříčí: Roušky a dezinfekci obdrží dalších 2800 seniorů
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Každý ze seniorů starších 75 let žijících ve Valašské Meziříčí a jeho místních částech obdržel dvě bavlněné roušky na osobu, 0,5 litru dezinfekce na domácnost a letáček s důležitými informace a kontakty pro seniory (více v předchozí zprávě zde). O roznos těchto ochranných pomůcek se postaralo na 80 dobrovolníků z osmi organizací. „Akce měla nejen u seniorů velmi kladný ohlas, za což jsme opravdu rádi,“ neskrýval spokojenost starosta Robert Stržínek.

Tím však pomoc radnice seniorům rozhodně neskončila. „Museli jsme opět připravit dostatečné množství roušek a dezinfekce, abychom je mohli s využitím dobrovolníků doručit dalším 2 800 seniorům ve věku 65 až 75 let. Obrovský díl práce na realizaci obou roznosových akcí mají vedle dobrovolníků, členů krizového štábu, dobrovolných hasičů a osadních výborů také zaměstnanci Městské policie Valašské Meziříčí, kteří se starají o přípravu všech balíčků pro seniory,“ pokračuje Robert Stržínek.

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš předsedou vlády i po volbách v roce 2021?

85%
15%
hlasovalo: 34312 lidí

Od středy 8. dubna tak ve městě a jeho místních částech probíhá druhé kolo distribuce ochranných pomůcek seniorům, které zajišťují dobrovolníci Adry, skautských oddílů, TOM Zlaté šípy, TJ Valašské Meziříčí, oddíl fotbalu a zaměstnanci MŠ Křižná, Kulturního zařízení města a Městské knihovny Valašské Meziříčí. V místních částech pak mají jejich distribuci na starosti jednotky dobrovolných hasičů a členové osadních výborů. „Počítáme s tím, že nejpozději do koncem příštího týdne by mělo balíček s rouškami a dezinfekcí obdržet všech 5 000 seniorů starších 65 let, kteří žijí ve Valašském Meziříčí a jeho místních částech. Díky tomu se nám jako jednomu z mála měst obdobné velikosti podaří ochrannými pomůckami kompletně pokrýt nejohroženější skupinu seniorů,“ dodává starosta Stržínek.

Pokud dobrovolníci někoho doma nezastihnou, nechají mu informaci o termínu a čase opakované roznášky. V případě, že se ani tak nepodaří seniory zastihnout či se k nim balíček s ochrannými pomůckami nedostane z jiného důvodu, mohou se s žádostí o jeho doručení obrátit na městskou linku pomoci 775 857 847 nebo 775 857 848.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …