Žatec: V městském parku se začíná budovat nová stezky pro kočárky či kola

21.09.2020 20:51

Nová stezka, po které budou moci jezdit kočárky či cyklisté, se dnes začíná stavět v městském parku, konkrétně nad silnicí v ulici Boženy Kunětické-Vikové.

Žatec: V městském parku se začíná budovat nová stezky pro kočárky či kola
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Nová trasa v parku mimo jiné umožní lepší průchod maminkám s kočárky, kterým pohodlnější cesta bez schodiště chyběla.

Stezka (na mapce zvýrazněná červenou klikatou čárou) se buduje i díky podpoře Žatečanů, kteří se zúčastnili hlasování v soutěži Ahoj, krásné Česko a na realizaci stezky tak pomohli získat 100 tisíc korun. Práce budou hotové během několika týdnů, slavnostní otevření stezky se plánuje na konec října.

Trasa nové stezky byla zvolena tak, aby lidé překonávali co nejmenší převýšení a cesta parkem pro ně byla co nejpříjemnější. Práce provádí firma Morávek, která nejprve srovná povrch budoucí stezky a poté na ni položí mlatový povrch.

Město Žatec plánuje i další úpravy v parcích pod nemocnicí, postupně se budou dělat nové cestičky, schodiště, upravovat zeleň a další práce včetně zadržování vody v parcích. To vše bude obsahovat velký projekt na revitalizaci městských parků, jenž se připravuje na příští roky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.