Balaštíková (ANO): Centrální mozek Evropy selhal

02.03.2024 20:03 | Komentář

Ten příběh je celkem jednoduchý. Úředníci v Bruselu dlouhá léta komplikovali život evropským zemědělcům a tvářili se, že je to promyšlená a svědomitá péče o dostupné a zdravé potraviny pro celé společenství, při zachování prosperity oboru.

Balaštíková (ANO): Centrální mozek Evropy selhal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Margita Balaštíková

Když jsme chtěli diskutovat, tak nás vyslechli, a potom vydali a další nesmyslná nařízení. Žonglovali s dotacemi, tedy s našimi penězi, proti našim zájmům. Zemědělcům teď došla trpělivost – vyšli do ulic, vyjeli s technikou na silnice a na hraniční přechody. 

Anketa

Která vládnoucí strana zatím nejvíce prospěla České republice?

2%
3%
0%
92%
0%
0%
3%
hlasovalo: 49981 lidí


Nu a Brusel začal couvat. Zatím jsou to jen drobné ústupky, ale už teď je jasná jedna věc: Brusel dělal hlouposti. Tři budovy v centru Bruselu, přes 60 tisíc úředníků, 750 europoslanců a další stovky zaměstnanců nejsou schopni zajistit takové podmínky pro zemědělce v EU, které by vyhovovaly, s kterými by byli všichni srozuměni? 

Zemědělství každé členské země bylo dlouhá desetiletí schopno uživit své obyvatelstvo. Vždy to byla těžká práce, ale fungovalo to. I ve válce, i v krizích. Fungovaly plodinové burzy, agrární banky, fondy. Selo se a sklízelo, choval se dobytek, dojilo mléko. Proč to celé najednou vázne? 

V době, kdy máme optimalizační modely, špičkové počítače, dokonalé statistiky a dobře placené úředníky! Nakonec musí rozčílený zemědělec nechat své práce, sednout na traktor a dovolávat se rozumu v ulicích? 

Ti lidé obětují čas a náklady, protože nic jiného v dialogu s Bruselem už nefunguje. Ústupky, které byly zatím ohlášeny, i ty další, které budou nutně následovat, dokazují jednoznačně, že bruselský aparát je špatný. Dělá rozhodnutí, která nemají oporu v praxi a jsou kontraproduktivní. 

Eurohujeři jsou usvědčeni z neschopnosti a zbytečnosti! Budou se teď tvářit, že vyšli zemědělcům vstříc? Houby – jen napravují chyby, které sami napáchali. Počkejme si, jaké personální důsledky bude tato agrární krize v Evropě mít. Některé židle v Bruselu už by se otřásat měly. 

Článek byl převzat z Profilu Margita Balaštíková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL