Balaštíková (ANO): Děláme všechno pro to, abychom zmírnili ty stupido nápady, které přichází

06.04.2022 16:03

Projev na 16. schůzi Poslanecké sněmovny 6. dubna 2022 k zákonu o rostlinolékařské péči

Balaštíková (ANO): Děláme všechno pro to, abychom zmírnili ty stupido nápady, které přichází
Foto: archiv poslankyně
Popisek: poslankyně Margita Balaštíková (ANO)

Dobrý den, kolegyně a kolegové,

dneska už mám lepší hlas a jsem bez papíru, pro ty, kterým papíry vadí. Ale to teprve přijde. Když máme nového pana ministra, tak bychom mohli dělat ty věci jinak a určitě asi lépe a já bych o to moc stála. Tady moji předřečníci řekli všechno od toho, že jsme se setkali na zemědělském výboru se zástupci - nebo na podvýboru - se zástupci ovocnářů, jaké všechny máme problémy. A já bych tady chtěla uvést jeden takový malinkatý příklad a reagovat na větu, kterou řekl kolega, že my jsme papežštější než papež. A já bych chtěla vlastně z tohoto místa poprosit pana ministra, abychom opravdu začali dělat ty věci jinak a lépe a určitě v nás najde spolupracující, kteří pro ty nové a lepší kroky zvednou ruku, zvlášť když to bude pro ty naše lidi.

Mnozí nebo někteří z vás vědí, že jsem byla i radní ve Zlínském kraji za životní prostředí a zemědělství. Mně tam teda na cedulku napsali za zemědělství a životní prostředí, z čehož se pan ministr životního prostředí Richard Brabec, když mě tam navštívil, kácel. A byla jsem tam v období, kdy jsme tady měli kalamitu hrabošů. Samozřejmě zemědělci, protože věděli, že jsem srdcem zemědělec, tak přišli s těmi žádostmi o povolení rozhozu těch návnad pro hraboše a přišel tam také zemědělec, který se k nám přiženil. Byl to Ital, má tam sady a má tam vlastně takovou zelinářskou zahradu. A on se nestačil divit.

Já bych vám jenom chtěla říct, že on opravdu mi říkal: signorina, vy tady stupido, vy děláte všechno proti vašim lidem. To my u nás vůbec neznáme, my děláme všechno pro to, aby ty stupido nápady, které přichází, jsme zmírnili a pomohli našim lidem. Přece se nezničíme. A já bych vlastně touto větou chtěla ukázat, že tento člověk se nestačil divit, jak my jsme opravdu papežštější a protože Itálie byla součástí EU, tak on znal ty podmínky, protože jeho otec tam hospodařil a on vlastně se podivoval, že my máme přísnější pravidla než oni a nic proti tomu neděláme.

A já jsem se mu marně snažila říci, že naši úředníci ze strachu, abychom něco neporušili, tak to ještě zpřísníme a ještě zesložitějšíme. A já vás, pane ministře, z tohoto místa prosím, najděme odvahu a dělejme to jinak.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.