Bárta: Být či vzít? To je to oč tu běží?

21.05.2011 9:41

Jak a podle čeho hodnotíme lidi kolem sebe? Hodnotíme je skutečně podle jejich činů a podle toho co dělají pro druhé?

Bárta: Být či vzít? To je to oč tu běží?

Opravdu si myslíte, že jsem šel do politiky kvůli tomu, abych okrádal lidi?

Pojďte si se mnou udělat malý exkurz. Jako ministr i nyní jako poslanec dávám celý svůj plat na dobročinné účely. Vím, že nejsem jediný, ale rozhodně nás není tolik.

Když jsem přišel na ministerstvo dopravy, našel jsem resort ve stavu, kde určité praktiky
neodpovídaly standardním podmínkám. Tak jsem do toho říznul. Výsledkem je 7 mld. Kč ušetřených peněz resortu, který tyto peníze potřebuje jako sůl. Zarazil jsem předražování veřejných zakázek pro vybrané firmy, které se mi podařilo zlevnit zhruba o 2 - 5% pod vysoutěženou cenu. Šetření byl závazek, který jsme dali svým voličům i koaličním partnerům a za tím si také stojíme.

Jestli jde o obsah dalších nahrávek ohledně předražování veřejných zakázek, myslím si, že při svém působením na resortu jsem svými činy dokázal pravý opak. Přesně tak, jak se o tom vyjádřil na tiskové konferenci předseda Radek John. Prohlásil, že strana VV dělá právě úplně pravý opak toho než z čeho je nařčena. Já jsem šel do politiky proto, abych státu peníze ušetřil, protože to jsou peníze nás všech.

Tento týden za malé mediální pozornosti vláda schválila zákon o veřejných zakázkách, který zviditelňuje jejich proces zadávání a vyhodnocování. Jen pro úplnost, tento zákon přišel z dílny ministra MMR Kamila Jankovského. Toto nejsou slova, toto jsou fakta, která podpořila celá koalice.

Nejde se nevyjadřovat k tomu, co se děje kolem strany VV, i když mi je upřímně z toho špatně. Tento týden jsem se rozhodl nekandidovat na místopředsedu strany. Je zapotřebí se v těžkých dobách, kterými naše strana prochází, semknout za stávajícím vedením a nedat se. Já jsem opustil své individuální ambice ve prospěch kolektivu. Považoval jsem to za důležité a doufám, že příští týden na volební konferenci VV si strana zvolí nového silného předsedu, s novou a jasnou vizí do budoucna. Těšíme se, že uděláme rekapitulaci našich úspěchů ve vládě i za atmosféry, kdy nám neustále někdo háže klacky pod nohy a média naše úspěchy cíleně neprezentují. Neříkám rovněž, že nedojde i k vymezení některých „školáckých" chyb, kterých se chceme napříště vyvarovat. Jsme novou mladou stranou, která za poslední dva měsíce hodně prozřela a hodně se v politice naučila. S novým vedením se chystáme vyjednat systémové reformy v rámci koalice a prosadit dodatek ke koaliční smlouvě, na kterém jsme se s našimi partnery na minulé K 9 dohodli. Jsme strana malá, ale sebevědomá..

Na závěr odbočka k prezentaci strany VV v médiích. Paní profesorka Vladimíra Dvořáková, kterou považuji za profesionálního odborníka byla hostem ve Studiu 6 na ČT 24, myslím ve středu. Po prvé za tu dobu jsem slyšel od nezávislého odborníka názor, že není pochyb o tom, že to, co se vede proti straně VV je cílený tah na branku a promyšlená kampaň, která systematicky útočí proti straně. Paní profesorko. Děkuji!!!!

Více:
VV se chtějí očistit. Financování strany prověří auditor

##PROFIL 1975##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…