Berwid-Buquoy (KDU-ČSL): „Čarodějnice“ zvaná Andrej Babiš

10.07.2018 22:41

Kdo se provinil úspěchem, musí si následky nést sám, protože úspěch se často neodpouští. V nejhorším případě se může stát úspěšný jedinec dokonce objektem „honu na čarodějnice“.

Berwid-Buquoy (KDU-ČSL): „Čarodějnice“ zvaná Andrej Babiš
Foto: Jan Berwid-Buquoy
Popisek: Jan Berwid-Buquoy

Většina lidských prosťáčků se domnívá, že k bohatství lze dospět pouze nehoráznými podvody a zlodějnou. Na této představě byla vybudována též ideologie komunismu, která znásilňovala tento svět plných 73 let (1917 – 1990). „Lidé bděte!“, jak prý údajně prohlásil klasik.

Přes osm měsíců nebyl schopen parlament sestavit vládu. Jde o jakýsi výkon pro Ginessovu knihu rekordů. V poválečné Evropě to nemá obdoby. Většina poslanců parlamentu je nekompetentní. Myslí v první řadě egoisticky na sebe a nikoli na blaho národa.

Do náruče komunistů nevstoupil Babiš dobrovolně. Vehnala ho tam neschopnost lídrů ostatních politických stran parlamentu s neschopností najít nějaký férový kompromis pro sestavení vlády.

ONI JSOU VINI, NIKOLI BABIŠ! Když parlament neumí sestavit vládu, jinými slovy, neumí vládnout, tak to není parlament, nýbrž jakési seskupení politických příživnníků: „Prasata se střídají, koryto zůstává!“

Každý ať hledá selhání nejdříve sám u sebe: "Co jsem udělal já proto, aby vládní krize nevznikla?" Ježíš Kristus: "Ten, kdo z vás je nevinnen, ať první hodí kamenem!"

Někteří politici se dovolávají trestního stíhání Babiše. Co je to za demagogii? Ten, kdo je trestně stíhán není vinnen. Vinnen je pouze ten, kdo je odsouzen. V případě Babiše se jedná o jakýsi druh honby na čarodějnice.

Persumce neviny, čl. 40, odst. 2, Listiny základních práv a svobod: „Každý, proti němuž je vedeno trestní řízení, je považován za nevinného, pokud pravomocným odsuzujícím rozsudkem soudu nebyla jeho vina vyslovena.“ In dubio pro reo. Naši, tzv. „demokraté“ používají často metody jednání připomínající komunistickou totalitu: „Utopit uspěšného na lžíci vody!“.

Dr.Dr. Jan N. A. Berwid-Buquoy

  • KDU-ČSL
  • Dr. et Dr. Jan N.A, Berwid-Buquoy
  • mimo zastupitelskou funkci

Pakliže naše komunisti (KSČM) se rozhodli podporovat miliardáře proti tzv. „demokratům“, přestali být komunisty a oni, tzv. „demokrati“, začali být komunisty. Svět stojí na hlavě!

Jako katolík, věřící křesťan a majitel zámeckého kostela prohlašuji: V případě Babiše jednáme nekřesťansky a dopouštíme se hlubokého hříchu. Myslím si, že Bůh nám to tolerovat nebude. Prohlašujeme se často za křesťany a odříkáváme otčenáš, ale ne zřídka jdeme cestou Ďábla. Zde bych chtěl citovat sv. Tomáše Akvinského: „Dělej Ďáblu dobře a peklem se ti odmění!“

Jaký to má smysl praktikovat „hon na čarodějnici“ zvanou Andrej Babiš?

Dejme místo toho šanci Babišově vládě – ať ukáže, co umí a teprve potom ať v příštích volbách rozhodnou opět voliči. Je to daleko reálnější a férovější než někomu „házet klacky pod nohy“ a tím udržovat tento stát neříditelným. Dejte šanci národu proti vlastním „korytu“. Komunisti tuto šanci Babišovi dávají. Jaká to absurdita! Komunisti chrání miliardáře před nedomyšlenou omezeností tzv. „demokratů“. Komunisti usilují o to, aby miliardář Babiš a jeho vláda přežili. Lenin, Stalin, ale i Gottwald s Husákem se obrací v hrobě rychlostí hospodského větráku!

Jsou si vůbec vědomy demokratické strany parlamentu, co v tomto směru napáchali?! Nejsou, zračí se to na každém kroku – řítíme se do propasti...

Parlamentáři, já chápu, že každý musí z něčeho žít a když už jste si vyintrikovali vlastní „korýtko“, chcete si jej, coby finančně výnosný pramen, udržet. Nikdo vám ho však nebere! Naopak, hrozí zde akutní nebezpečí, pakliže se nenaučíte žít z Babišových úspěchů (a Sobotka to neuměl), uvrhnete sebe a vaše politické strany do existenčního nebezpečí – volič vás volit nebude!

Buďte realisti! Nevhánějte „čarodejnici“ Babiše do rukou komunistů a zachraňte si tím i svá výnosná koryta. Pakliže vás Bůh potrestá a vy o ně příjdete, z čeho chcete žít?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.