Chalupa (ANO): Právní stát, nebo "právní" jak pro koho a jen podle "potřeby"?

18.01.2019 22:51

Společenská i profesionální ikvidace lidí za "bílého dne" - otázkou je PROČ se to děje, PROČ se nic neřeší. PROČ se neřeší to podstatné, co se sice zprostředkovaně, ale navýsost týká té skutečně reálné svobody a kvality života každého z nás?

Chalupa (ANO): Právní stát, nebo "právní" jak pro koho a jen podle "potřeby"?
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Po ukončení šikanozní kauzy důstojníka policie pana Luďka Vokála, pana Jiřího Komárka, stejně jako například policisty Šimona Vaice (a dalších) je to další ukázka fungování "právního" státu - tentokrát v případě vysokého důstojníka AČR, brigádního generála R. Pilce. 

Pokud jsem dal do uvozovek pojem "právní" - bylo by mnohem přesnější použít výrazu "účelově právního státu" - není to totiž první případ, kdy rozhodnutím NBU o odebrání prověrky byli v podstatě zlikvidovány - mimo velmi negativních dopadů na soukromý, osobní život - nadějné profesionální kariéry jak policistů, tak i armádních důstojníků - mimo jiné kariéry, které daňového poplatníka zprostředkovaně stáli desítky milionů korun.

Soud i v tomto případě rozhodl - a dle mého rozhodl v souladu se zdravým rozumem a naprosto správně (račte si všimnout, že se k rozsudkům soudů zásadně nevyjadřuji před jejich vynesením...).

ALE TO NIJAK NEŘEŠÍ evidentně existující a na celou společnost negativně působící problém.

OD ROKU 2016, ještě jako nositel poslaneckého mandátu jsem x-krát vyzýval zákonodárce a politické vedení země, aby věnovali pozornost možnosti zneužívání jak zpravodajských služeb, PČR tak i NBÚ ve prospěch vyřizování si účtů či ve prospěch jistých "bubo-bubo" politických skupin a jejich mocensko-businessových záměrů - kauza Nagyová je celkem vzorovým příkladem toho, o čem hovořím.

Mohl bych podrobněji zmínit další obdobné případy - Reorganizaci PČR, likvidaci ÚOOZ, likvidaci nepohodlných vyšetřovatelů a policistů, účelově vykonstruovaná obvinění "kámošům" nepohodlných politiků, nelegální nijak nevyšetřené odposlechy, nevyřešené nelegální úniky citlivých informací přímo z trestních spisů, nestandardní (účelové) chování GIBS atd.

OD ROKU 2016, ještě jako nositel poslaneckého mandátu jsem x-krát vyzýval zákonodárce a politické vedení země, aby věnovali pozornost zjevné a fakticky chybějící systémové koordinaci zpravodajských služeb, GIBS, NBÚ a nyní přibyl i NUKIB - pseudokauza "Huawei" je toho, bohužel, zářným příkladem (trvale praktikovaný resortismus raději nebudu komentovat).

Není od věci poznamenat, že když pan generál Pilc loajálně, s ohledem na odebrání prověrky, rezignoval na funkci Náčelníka vojenské kanceláře prezidenta ČR (aby nevytvářel kolem Vrchního velitele ozbrojených sil cílené a účelové mediální dusno), přizval jsem ho, přesvědčen o jeho nevině a špičkové profesionalitě - jako svého poslaneckého asistenta - k práci /nejenom/ na návrhu možné "koordinace služeb", na kterém odvedl velký kus vysoce odborné práce - bohužel práce k ničemu.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

OD ROKU 2016, ještě jako nositel poslaneckého mandátu jsem se x-krát, spolu s ostatními kolegyněmi a kolegy zejména ve Výboru pro bezpečnost zabýval (a podporoval jeho schválení) návrhem zákona o "druhém stupni kontroly zpravodajských služeb, včetně UZSI.

Pro úplnost konstatuji, že jsem požadoval, aby do kompetence této dvoustupňové kontroly (především kompetenci nahlížení a kontroly legitimity vyšetřování do tzv. "živých" spisů, které jsou mimo konkrétních vyšetřovatelů a státních zástupců pro všechny ostatní, včetně poslanců, zapovězené) spadala i GIBS a NBÚ. Výsledek - NULA!

Otázkou je, PROČ se nic neřeší, proč se neřeší problematiky navýsost se dotýkající skutečně života každého z nás?

...a upřímně řečeno, být na místě těchto spoluobčanů, požadoval bych od státu - za poškození jejich dobrého jména, osobní potíže, ztrátu kariéry - odškodnění v takové výši, že by se ministerstvu financí plakalo kameny - protože tohle je svinstvo jakému není rovno.

A být stát - vyžadoval bych konkrétní odpovědnost od osob, které mají tyto případy takříkajíc "na triku" a veškeré povinnosti související s vyřízením satisfakce bych přenesl právě na ně.

TOHLE PŘECE NEMŮŽE POKRAČOVAT DONEKONEČNA!

Vážení spoluobčané - Vám je to jedno? ...a pozor, všechno souvisí se vším, tedy i s procesy nejenom na čistě národní úrovni...

Rozum a srdce

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.