Chalupa: Quo Vadis Česká republiko, EU a NATO

04.01.2022 5:34

Takto to vidí občan České republiky, kurýr "Rohlíku", ex-pposlanec, ex-místopředseda Výboru pro obranu, ex-předseda komise pro konrtrolu činnosti Vojenského zpravodajství atd.

Chalupa: Quo Vadis Česká republiko, EU a NATO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Chalupa

1. USA a Čína – s vybalancováním sebe sama bude problém především USA, přesněji řečeno půjde o to, jak se USA budou vyrovnávat se stále rychlejším procesem ztráty pozic globálního ekonomického lídra (věda, výzkum, technologie, kybernetika, dobývání vesmíru…) stejně jako pozice globálního četníka a vývozce svého způsobu demokracie – bez toho, aby jako živočich ve smrtelné agonii začaly ničit vše ve svém dosahu

2. Rusko a Západ – bohužel Západ díky nekompetenci svých politických lídrů dokázal vlastně jen to, že Rusko se díky uvaleným sankcím stalo mnohem méně závislé na spolupráci s námi, se Západem, výrazně se emancipovalo nejen ekonomicky (v soběstačnosti) ale i – zcela logicky a ze své pozice i strategicky správně – vojensky. Druhým „výrazným úspěchem“ Západu je fakt, že jsme Rusko doslova natlačili do stále pevnějšího spojenectví s Čínou a vyrábíme si tak soupeře, jehož potenciál je neskutečný, místo toho abychom Rusko vtáhli minimálně do ekonomického, energetického, surovinového partnerství v rámci Evropy, nemluvě o systému bezpečnosti a snížení eskalace vzájemné nevraživosti.

3. EU jde cestou
a) dobrovolné germanizace, zcela zcestného řízení ekonomického „rozvoje“ a energetické soběstačnosti – viz Green Deal,
b) otevřené, stupidní islamizace civilizačního veřejného prostoru jako nedílné součásti vstřícnosti evropských politických elit k migrační invazi (za pár let nebudeme vědět, díky umělé inteligenci a všeobecné robotizaci co s lidmi jako pracovní silou)
c) další devastace těch hodnot, které byly tím, co Evropu držely po staletí „nad vodou“
d) v mezinárodním prostředí opuštěním zásady objektivnosti, zásady padni, komu padni, rovného postoje k jakémukoliv partnerovi, a naopak zvolila cestu pokrytectví, omezování svobody projevu, cenzury atd.

Anketa

Počíná si premiér Fiala ve své funkci dobře?

4%
91%
hlasovalo: 29837 lidí

4. Federalizace Evropy na základech toho, čím a kým je nyní EU řízená a ovládaná, tedy Evropskou komisí/Německem je sci-fi. Podle mého názoru je jedinou možnou cestou emancipace – znovu-obnovení globálního významu Evropy na úrovni potřeb 21. století, respektive 3.tisíciletí je zcela nový/jiný model spolupráce evropských suverénních národů respektující dobrovolnou spolupráci především v oblasti ekonomiky, kultury, nikoli však v politickém vměšování se do suverénních národních demokracií. Dále v zabránění toho, aby se Německo potřetí stalo vojensky nejsilnějším národem v Evropě, v rozpuštění NATO a vytvoření zcela nového systému kolektivní obrany pouze a čistě evropských národů s umožněním členství i Ruské federaci ale nikoliv Turecku.

A s tím, co pan armádní generál Šedivý přeje českým politikům do roku 2022, nelze než plně souhlasit…
“Aby byli schopni posuzovat vše, co budou muset řešit, v pozitivním i negativním slova smyslu. Aby byli schopni zaujmout postoje a dívat se na věci realisticky, rozumně. Aby se vyhnuli nějakým radikálním a nedobře uváženým krokům. Zkrátka je potřeba, abychom byli vždy dobře připraveni a abychom uměli řešit problémy s přehledem, který nakonec bude znamenat pozitivní efekt.“

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Článek byl převzat z Profilu Ing. Bohuslav Chalupa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…