Chalupa: Quo Vadis Česká republiko, EU a NATO

04.01.2022 5:34

Takto to vidí občan České republiky, kurýr "Rohlíku", ex-pposlanec, ex-místopředseda Výboru pro obranu, ex-předseda komise pro konrtrolu činnosti Vojenského zpravodajství atd.

Chalupa: Quo Vadis Česká republiko, EU a NATO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Chalupa

1. USA a Čína – s vybalancováním sebe sama bude problém především USA, přesněji řečeno půjde o to, jak se USA budou vyrovnávat se stále rychlejším procesem ztráty pozic globálního ekonomického lídra (věda, výzkum, technologie, kybernetika, dobývání vesmíru…) stejně jako pozice globálního četníka a vývozce svého způsobu demokracie – bez toho, aby jako živočich ve smrtelné agonii začaly ničit vše ve svém dosahu

2. Rusko a Západ – bohužel Západ díky nekompetenci svých politických lídrů dokázal vlastně jen to, že Rusko se díky uvaleným sankcím stalo mnohem méně závislé na spolupráci s námi, se Západem, výrazně se emancipovalo nejen ekonomicky (v soběstačnosti) ale i – zcela logicky a ze své pozice i strategicky správně – vojensky. Druhým „výrazným úspěchem“ Západu je fakt, že jsme Rusko doslova natlačili do stále pevnějšího spojenectví s Čínou a vyrábíme si tak soupeře, jehož potenciál je neskutečný, místo toho abychom Rusko vtáhli minimálně do ekonomického, energetického, surovinového partnerství v rámci Evropy, nemluvě o systému bezpečnosti a snížení eskalace vzájemné nevraživosti.

3. EU jde cestou
a) dobrovolné germanizace, zcela zcestného řízení ekonomického „rozvoje“ a energetické soběstačnosti – viz Green Deal,
b) otevřené, stupidní islamizace civilizačního veřejného prostoru jako nedílné součásti vstřícnosti evropských politických elit k migrační invazi (za pár let nebudeme vědět, díky umělé inteligenci a všeobecné robotizaci co s lidmi jako pracovní silou)
c) další devastace těch hodnot, které byly tím, co Evropu držely po staletí „nad vodou“
d) v mezinárodním prostředí opuštěním zásady objektivnosti, zásady padni, komu padni, rovného postoje k jakémukoliv partnerovi, a naopak zvolila cestu pokrytectví, omezování svobody projevu, cenzury atd.

Anketa

Počíná si premiér Fiala ve své funkci dobře?

4%
91%
hlasovalo: 29838 lidí

4. Federalizace Evropy na základech toho, čím a kým je nyní EU řízená a ovládaná, tedy Evropskou komisí/Německem je sci-fi. Podle mého názoru je jedinou možnou cestou emancipace – znovu-obnovení globálního významu Evropy na úrovni potřeb 21. století, respektive 3.tisíciletí je zcela nový/jiný model spolupráce evropských suverénních národů respektující dobrovolnou spolupráci především v oblasti ekonomiky, kultury, nikoli však v politickém vměšování se do suverénních národních demokracií. Dále v zabránění toho, aby se Německo potřetí stalo vojensky nejsilnějším národem v Evropě, v rozpuštění NATO a vytvoření zcela nového systému kolektivní obrany pouze a čistě evropských národů s umožněním členství i Ruské federaci ale nikoliv Turecku.

A s tím, co pan armádní generál Šedivý přeje českým politikům do roku 2022, nelze než plně souhlasit…
“Aby byli schopni posuzovat vše, co budou muset řešit, v pozitivním i negativním slova smyslu. Aby byli schopni zaujmout postoje a dívat se na věci realisticky, rozumně. Aby se vyhnuli nějakým radikálním a nedobře uváženým krokům. Zkrátka je potřeba, abychom byli vždy dobře připraveni a abychom uměli řešit problémy s přehledem, který nakonec bude znamenat pozitivní efekt.“

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Článek byl převzat z Profilu Ing. Bohuslav Chalupa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …