Czernin (TOP 09): Obnova lesů je v zájmu nás všech

05.12.2022 21:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k významu zodpovědného lesního hospodářství

Czernin (TOP 09): Obnova lesů je v zájmu nás všech
Foto: Hana Brožková
Popisek: Tomáš Czernin

Les mi byl v mém podnikání vždycky nejblíže. I když je to s ním běh na dlouhou trať. Na tom, co nyní v lese sklízíme, nemáme my nejmenší zásluhu, to je dílo předchozích generací. A z toho, co my děláme nyní, budou těžit zase až generace následující.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17938 lidí

I proto jsem byl moc rád, že jsme v Senátu opět ustanovili nové složení Podvýboru pro zemědělství a stanovili témata, která se lesů přímo týkají. V tomto volebním období nás čeká mnoho důležitých úkolů. Budeme projednávat mimo jiné myslivecký zákon. Co se stavů zvěře v honitbě týká, a jaké množství se má lovit, má mít vždy hlavní slovo vlastník.

Ale čeká nás toho mnohem více. Když už je řeč o lesích, asi všichni známe jejich stav a na vlastní oči vidíme, na kolik je zpustošil kůrovec. Myslím, že se nikoho nedotknu, když zmíním, že obnova lesů je v zájmu nás všech.

Hodláme se setkávat se zástupci České akademie zemědělských věd. Za důležitá témata bezesporu pokládáme také kvalitu potravin a obnovitelné zdroje energie nejenom v zemědělství.

A v neposlední řadě bych rád zmínil, že se chceme věnovat také ochraně vody a jejích zdrojů. Ostatně naše vláda ji považuje ve svém programovém prohlášení za národní zájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hilšer: TOP 09. Smutný obrázek současné doby

9:15 Senátor Hilšer: TOP 09. Smutný obrázek současné doby

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rošádě na ministerském postu TOP 09.