Czernin (TOP 09): Obnova lesů je v zájmu nás všech

05.12.2022 21:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k významu zodpovědného lesního hospodářství

Czernin (TOP 09): Obnova lesů je v zájmu nás všech
Foto: Hana Brožková
Popisek: Tomáš Czernin

Les mi byl v mém podnikání vždycky nejblíže. I když je to s ním běh na dlouhou trať. Na tom, co nyní v lese sklízíme, nemáme my nejmenší zásluhu, to je dílo předchozích generací. A z toho, co my děláme nyní, budou těžit zase až generace následující.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17937 lidí

I proto jsem byl moc rád, že jsme v Senátu opět ustanovili nové složení Podvýboru pro zemědělství a stanovili témata, která se lesů přímo týkají. V tomto volebním období nás čeká mnoho důležitých úkolů. Budeme projednávat mimo jiné myslivecký zákon. Co se stavů zvěře v honitbě týká, a jaké množství se má lovit, má mít vždy hlavní slovo vlastník.

Ale čeká nás toho mnohem více. Když už je řeč o lesích, asi všichni známe jejich stav a na vlastní oči vidíme, na kolik je zpustošil kůrovec. Myslím, že se nikoho nedotknu, když zmíním, že obnova lesů je v zájmu nás všech.

Hodláme se setkávat se zástupci České akademie zemědělských věd. Za důležitá témata bezesporu pokládáme také kvalitu potravin a obnovitelné zdroje energie nejenom v zemědělství.

A v neposlední řadě bych rád zmínil, že se chceme věnovat také ochraně vody a jejích zdrojů. Ostatně naše vláda ji považuje ve svém programovém prohlášení za národní zájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

4:31 Klán (KSČM): Za Langšádlovou je tak "obrovský kus práce", že už nemá co dělat a končí

Jeden z největších mozků současné vlády a světové vědy, bývalá šéfka penzionu, absolventka zkrachova…