Czernin (TOP 09): Tahle země není pro mladý? Ale kdeže!

11.11.2022 21:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k Simulaci Evropského parlamentu

Czernin (TOP 09): Tahle země není pro mladý? Ale kdeže!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Czernin

Často slýcháváme, že mladé lidi politika nezajímá. Vždyť polovina voličů mladších 35 let ani k volbám nechodí! Na vlastní oči jsem se přesvědčil, že to s celou mladou generací zdaleka nemusí být tak „horké“.

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

Měl jsem tu čest poskytnout záštitu pro další ročník Simulace Evropského parlamentu, kterou v Senátu uspořádali Mladí demokraté společně s Výborem pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost. Necelá stovka studentů středních a vysokých škol si mohla v jednacím sále prakticky vyzkoušet, jak probíhají důležitá jednání na evropské půdě.

Chceme-li, aby politika byla pro mladé lidi otevřená a srozumitelná a zároveň i zohledňovala potřeby a problémy jejich generace, pak jsou podobné akce nezbytné.

Úkolem nás politiků je mimo jiné bojovat za to, aby svět, který jednou předáme našim dětem, byl v lepším stavu, než v jakém ho prožila naše generace. Když jsem viděl nadšení přítomných studentů, došlo mi, že tento nelehký a zodpovědný úkol jednou připadne právě jim.

Jejich zápal pro věc byl jasným důkazem, že k této nesnadné výzvě přistoupí minimálně se stejnou zodpovědností jako my. A z toho mám opravdu velkou radost a všem účastníkům přeji do budoucna hodně štěstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…