Hájek (ANO): Klusová má vztah k horníkům jako Okamura k migrantům

09.07.2020 18:02

Projev na 56. schůzi Poslanecké sněmovny dne 9. 7. 2020 ke kontrole plnění usnesení Poslanecké sněmovny k vyhodnocení průběhu první vlny pandemie koronaviru a opatření k prevenci druhé vlny a informacím vlády o aktuálním výskytu COVID v lokálních ohniscích, zejména v Moravskoslezském kraji

Hájek (ANO): Klusová má vztah k horníkům jako Okamura k migrantům
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Josef Hájek (ANO 2011)

Vážený pane předsedající, kolegyně, kolegové, bohužel musí reagovat. Poprosím kolegu Jandu prostřednictvím pana předsedajícího, ať si přečte můj stenozáznam, kde skutečně z toho vyplyne, že se těch horníků zastávám. Opravdu jsem hovořil o tom, že je škoda, škoda, že se stát zbavil vlastnictví na OKD a že to nedopadlo jako v Německu, kde deset let pod státní firmou připravili komplexní sociální program a skutečně se o ty horníky postarali.

Co se týče paní Klusové, já jsem řekl, že, abych to ještě jednou zopakoval, že má vztah k horníkům jako pan Okamura k migrantům a já na tom trvám. Když se podíváte na její mediální výstupy, tak v únoru na facebook dala článek "Má Karvinsko budoucnost? Ano, ale jedině bez uhlí. Ano, jedině bez uhlí." V tom textu mimo jiné napsala. Proti těžbě aktivně vystupujeme se spolkem SOS v Karviné pouze my Piráti, a tak dále.

To znamená, ona dokázala s tím spolkem SOS zaříznout těžbu na dole ČSA, zaříznout těžbu na dole Darkov. To znamená v téhle chvíli, jako bych zemědělci zakázal pěstovat obilí, lesníku, že nesmíš kosit a potom ti řeknu - já ti budu pomáhat. On ti ten zaměstnavatel nechce dát peníze, tak já ti budu pomáhat. To je pokrytecké, nezlobte se na mě.

A co se týče toho hornictví. Já tam byl 36 roků. Když zavřu oči, orientuju se na šachtě, na úpravnách, v podzemí, ještě dneska ve snu fedruju. Takže mi stačí, když jsem v telefonickém kontaktu s kolegy a mám podstatně desetkrát větší informace, které dokážu zpracovat, než kdyby jste tam byli vy třeba desetkrát na návštěvě. Takže já to neberu jako kritiku, ale prostě skutečně to nepotřebuju vidět, protože já to mám tady v hlavě zakódované. Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce