Hannig (Rozumní): Když se dva perou, třetí se směje

09.01.2022 17:14 | Komentář

Jelikož ROZUMNÍ jsou ideově součástí širšího bloku vlasteneckých stran, tak je mi líto, že jeden ze subjektů vlastenecké scény je zmítán vnitřními spory. I když jsem osobně nesouhlasil s přístupem tohoto bloku k pandemii, tak jsme na jedné lodi.

Hannig (Rozumní): Když se dva perou, třetí se směje
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Hannig

Přátelé, po čase jsem se začetl do diskuzních příspěvků fb skupiny Volný blok: Je mi smutno z toho, jak je vnitřně rozkládán další vlastenecký subjekt. Napsal jsem jim toto: "Mohu se na spory, které vámi cloumají, dívat z určitého nadhledu, protože hned v počátku přejmenování České Suverenity (předsedkyně Jana Volfová) na Volný blok, mně byla nabídnuta spolupráce ve volbách 2021. Měl jsem však podmínku.

Ta zněla, že by pod značkou Volný blok měly mít možnost kandidovat všechny vlastenecké subjekty, které by chtěly. Ovšem narazilo to na to, že předseda Národní demokracie Adam Benjamin Bartoš byl pro kandidaturu za Volný blok nepřijatelný. Takže i my (Rozumní) jsme to odmítli a nakonec jsme ani nekandidovali samostatně. Předem už totiž bylo jasné, že se volby budou hlavně konat na ose Babiš a antibabiš s tím, že pokud se dalším vlasteneckým subjektům nepodaří do určité doby prosadit ve volebních preferencích, tak hlasy vlastenců spadnou do klína SPD, což se také stalo.

Neviňte za 1,33 % ve volbách nikoho z vašich volnoblokových řad. Jak pan Volný s panem Bojkem dělali co mohli, tak paní Volfová neúnavně organizovala všechno tak, jak bylo nutné. Zůstaňte jednotní. Taková strana, jako je ta vaše, to znamená revolučnější než už v podstatě etablovaná SPD, s výsledkem ve volbách přes 1 % procento (věřte mi, to je úspěch, vím o čem mluvím), je na naší politické scéně nutná. Vždyť i velice aktivní Chcípl pes dostal ve volbách jenom 0,4 %.

V mé facebookové skupině Petr Hannig - FANKLUB diskutujeme o všem bez vzájemného napadání. Volný blok je důležitá etapa na naší vlastenecké scéně. Dám toto téma k diskuzi i u nás, v mém fanklubu. A ještě dodávám, ačkoliv nesouhlasím s tím, co Volný blok prosazoval (to znamená nepoužívání roušek či respirátorů), jak to prosazoval před televizními kamerami, což jim paradoxně ubralo na výsledku ve volbách a jednoznačně záporný postoj k očkování proti Covidu, tak si myslím, že je třeba si uvědomit, že skutečně v jistou chvíli toto hnutí zaujalo spoustu lidí.

Škoda, že každý vlastenecký subjekt nakonec hyne na úbytě vnitřními spory.

Petr Hannig
předseda Rozumných

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Hannig

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…