Juchelka (ANO): Sama jste šířila dezinformace, paní poslankyně

18.01.2023 17:13

Projev na 51. schůzi Poslanecké sněmovny 18. ledna 2023 k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě.

Juchelka (ANO): Sama jste šířila dezinformace, paní poslankyně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Osvědčení pro Aleše juchelku

Moc děkuji. Jenom ke ctěné, které si velmi vážím, paní místopředsedkyni Richterové. Paní místopředsedkyně. Vy v médiích používáte vždycky ty informace, které se nějakým způsobem posunou. V tuto chvíli čelíte občanskoprávní žalobě jedné z organizací, o které jste šířila lež a dezinformaci na CNN Prima News - prokazatelnou. Neověřila jste si to. Stejně to tak udělala paní ministryně Langšádlová, která se za to omluvila, protože měla tu výšku a ten nadhled a omluvila se za to, že to dezinformace byla. A vy jste tady toto šířila, to je první věc.

Druhá konkrétní věc. Vy sama jste šířila na svém Twitteru dezinformaci o tom, zdali se bude wind fall tax platit nebo neplatit za rok 2022, a pražská burza se zhoupla o 31 miliard korun. Vy jako jeden z nejvyšších ústavních činitelů jste tady tento Twitter nebo tento tweet prostě a jednoduše použila bez jakéhokoliv rozmyslu, bez jakéhokoliv, bych řekl, nadhledu a úcty k nějakým informacím jako takovým. Prostě a jednoduše jste udělala zmatek na pár hodin na pražské burze. Takže pokud tady vy nějakým způsobem adorujete za to, abychom mluvili vždycky pravdu a abychom nelhali, abychom ty informace neposouvali, tak bych byl moc rád a opravdu si vás vážím, abyste nedělala to samé a nenaskakovala vždycky na to, co někde uslyšíte a přeposíláte to. Víte proč? Protože jste opravdu váženou místopředsedkyní vážené Poslanecké sněmovny a nesluší se to. Nejste jedna z dezinformátorek, tak, prosím vás, jim nenaskakujte a nebuďte jí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).