KDU-ČSL: Co jsme žádali po vládě

16.10.2020 12:45

Komentář na facebookovém profilu k požadavkům strany, předloženým vládě ještě před druhou vlnou pandemie koronaviru

KDU-ČSL: Co jsme žádali po vládě
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Někteří se našeho předsedy Mariana Jurečky ptali, co by v této situaci dělal jinak. Ono je to jednoduché, po vládě jsme chtěli, aby učinila několik základních kroků ještě před tím, než případná druhá vlna nastane:

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Nemáme a nikdy jsme neměli sice žádnou křišťálovou kouli, ale už na konci jara řada odborníků varovala před možnou druhou vlnou. A protože štěstí přeje připraveným, žádali jsme vládu, aby ve spolupráci s námi a odborníky připravila jasný plán. Chtěli jsme se připravit z hlediska kapacit hygienických stanic, připravit plán pro plnohodnotné trasování a zajímalo nás také, jak a tom budeme s ochrannými pomůckami, aby se neopakovala situace z jara.

Chtěli jsme ve spolupráci s odborníky vytvořit plnohodnotný semafor, jaký mají třeba v Irsku, a napojit na něj systém kompenzací. Tak by měli občané a instituce naprosto jasný přehled o tom, co nastane při konkrétních číslech epidemiologického vývoje a co dostanou za kompenzace od státu. Vláda musí bojovat nejen za naše životy, ale i za naše živobytí! A na to se připravit dalo.

Nikdo z nás není všemocný. Vždy se samozřejmě nějaké ty chyby objeví. Udělat preventivní kroky by však bylo to nejmenší a rozhodně bychom dnes nemuseli žít v nejistotě, co bude. Pořád si tak před očima promítáme vystoupení pana premiéra, který místo prevence tvrdil, že COVID nikoho nezajímá, protože zahrádkářský zákon je důležitější. Škoda, mohlo to u nás dnes třeba vypadat jinak, kdyby na straně vlády byla vůle a chuť dopředu spolupracovat a vytvořit plán.

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.