KDU-ČSL Jihočeský kraj: Prohlášení k povolebnímu vyjednávání

21.10.2018 10:27

Písečtí lidovci dosáhli ziskem více než 20 000 hlasů a 3 zastupitelů svého nejlepšího volebního výsledku v polistopadové historii komunálních voleb v Písku. Velmi si vážíme této důvěry voličů a náš mandát vnímáme především jako velký závazek a zodpovědnost pro následující 4 roky.

KDU-ČSL Jihočeský kraj: Prohlášení k povolebnímu vyjednávání
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

KDU-ČSL má konzistentní program, který je dlouhodobě zaměřen na rodiny s dětmi, udržitelný rozvoj města i životní prostředí. Jsme si vědomi mnoha průsečíků s ostatními stranami, které jsou v zastupitelstvu. V úvahu pro nás připadaly zejména vítězná koalice Pro Písek, Piráti, ODS a ČSSD. S těmito partnery jsme začali jednat. Byť byla koalice Pro Písek, ČSSD, ODS a KDU-ČSL s 15 mandáty životaschopná, shodli jsme se na vytvoření potřebného prostoru v Radě města pro Piráty, jako druhou stranu dle výsledku voleb, a jako stranu s velmi moderním a progresivním programem, který by měl dostat šanci na uplatnění.

Poslední jednání se uskutečnilo v neděli 14. října. Padla dle našeho názoru velmi seriózní nabídka pro Piráty: 2 mandáty v Radě města, z toho 1 místostarosta. Toto složení Rady by v daných poměrech reflektovalo výsledky voleb jednotlivých stran a do jisté míry by korelovalo s poměrným zastoupením stran v Radě, které Piráti od počátku prosazovali.

Piráti předložili svůj požadavek na rezort financí nebo investic bez možnosti jakékoliv dohody či kompromisu. Velice nás mrzí, že na tomto požadavku jednání zkrachovala. Všechny strany budoucí koalice prokázaly velkými kompromisy vůli ke spolupráci s Piráty, která bohužel zůstala neopětovaná. KDU-ČSL práci píseckých Pirátů dlouhodobě sleduje a kladně hodnotí. O to více nás tento neúspěšný konec jednání bolí. Garantujeme píseckým občanům, že budeme pracovat pro město, nést odpovědnost a skládat účty v koalici i bez Pirátů.

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …