Kolář (TOP 09): Ruská hybridní válka nahlodává veřejné mínění na Západě

20.03.2024 11:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Ukrajině.

Kolář (TOP 09): Ruská hybridní válka nahlodává veřejné mínění na Západě
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Ondřej Kolář na Prima CNN

Nenechte se uchlácholit. Situace na Ukrajině není dobrá a ta země potřebuje naši pomoc. Za každou dodávku s pomocí jsou tam rádi, každý dron nebo obvazy, které se tam dostanou, jsou vítané a důležité – ale nestačí.

Během pár dní na Ukrajině jsem měl možnost setkat se s celou řadou lidí. Třeba s takovým místostarostou Chmelnického Mykolou Vavryščukem jsme se mimo jiné bavili o tom, jaká to je depka chodit každý den kondolovat novým vdovám a sirotkům po padlých vojácích. Zkuste si představit, jaké to musí být.

Se zástupci vojenské rozvědky jsme probírali jejich obavy z toho, jak ruská hybridní válka nahlodává veřejné mínění na Západě. Na ministerstvu pro obnovu Ukrajiny jsem si vyslechl, jaké konkrétní projekty jsou teď nejpotřebnější a s kolegy politiky jsme řešili, co je nejvíc pálí na tom našem „politickém pískovišti“.

Na Ukrajinu jsem řídil auto, které nám zprostředkoval @Michal Sláma z Pardubic. Člověk, který od začátku války vypravil na Ukrajinu už desítky dodávek naládovaných pomocí, spolu s dalšími lidmi se tomu věnují nad rámec své „běžné“ práce. A poznal jsem díky němu @Kuba König, kluka, který od února 2022 pravidelně na Ukrajinu vyráží jako dobrovolník a pomáhá, co mu síly stačí. I když by nemusel. Takových lidí si opravdu upřímně vážím.

Vidět na jedné straně takové úsilí, které vynakládají jednotlivci a na druhé sledovat přešlapování politiků, mi, přiznám se, pije krev. Tvrzení, že kdo nepodporuje Ukrajinu, rozhoduje zároveň o naší porážce, je – bohužel – velmi trefné.

Ale ať tenhle příspěvek končím pozitivně. Sbírek, do kterých se můžete zapojit, a i pár korunami pomoci bránící se Ukrajině, je hodně. Prosím, alespoň zvažte, že se do některé z nich zapojíte. Díky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak to máme štěstí,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseUndatra1 , 20.03.2024 11:18:10
že veřejné mínění o Kolářovi nic nenahlodává. Překvapivá většina občanů sdílí veřejné mínění, že je to korunovaný ...... . To ostatně platí o celé TOPce, no a aby jsme nikoho neošidili, tak i o tom klubu bláznů z pětihnoje s jejich výtvorem prefabrikátem Pávkem.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…