Mádlová (ANO): Porušil Marian Jurečka zákon?

23.03.2023 16:57 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ukončení pracovního poměru bývalého ředitele Úřadu práce ČR Viktora Najmona

Mádlová (ANO): Porušil Marian Jurečka zákon?
Foto: plzeň.cz
Popisek: Ivana Mádlová

Naše stínová vláda dnes vyzvala o odvolání ministra Jurečky, pokud se potvrdí důvodná podezření z toho, že nabízel bývalému řediteli Úřadu práce ČR Viktoru Najmonovi „držhubné“ ve formě mimořádné odměny, pokud odejde z Úřadu práce ČR „v klidu“.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38692 lidí

Pokud je nahrávka, která svědectví o této nabídce přináší, pravdivá, tak ministr mohl porušit služební zákon, a navíc se snažil rozdávat v podstatě úplatky z peněz daňových poplatníků manažerům, s jejíchž prací podle svých vlastních slov nebyl spokojen.

Pan premiér se ministra zastává a nedokáže veřejnosti sdělit, jaký bude jeho další postup. Ministr Jurečka mlčí. Já věřím, že konají minimálně orgány činné v trestním řízení a celou věc prověřují.

Odchod Viktora Najmona z vedení úřadu provází nejasnosti a podezřelé okolnosti i ve spojení s bývalou ředitelkou Úřadu práce ČR a současnou náměstkyní ministra Jurečky Kateřinou Sadílkovou. O počínání ministra Jurečky samozřejmě musí jednat Poslanecká sněmovna! Jsme v tomto směru připraveni svolat i mimořádnou schůzi.

To, že Marian Jurečka nemá pro svou funkci manažerské a odborné předpoklady, už vím, ale pokud by se snad podezření prokázala, tak je to pro mně zpráva o tom, že pan ministr nemá pro svůj úřad ani morální kredit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Seniorům se vzala valorizace a politikům se zvýšily odměny o 12 %

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): Seniorům se vzala valorizace a politikům se zvýšily odměny o 12 %

Projev na 104. schůzi Poslanecké sněmovny 29. května 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění z…