Mádlová (ANO): Vláda občany jednoduše podvedla. Fiala je populista

16.02.2023 5:31 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládě Petra Fialy.

Mádlová (ANO): Vláda občany jednoduše podvedla. Fiala je populista
Foto: plzeň.cz
Popisek: Ivana Mádlová

POPULISTA PREMIÉR FIALA

Populistou je ten, kdo veřejnosti říká věci, které chce slyšet. Případně mlčí o těch, které by se společnosti nemusely líbit. Přesně tak se zachovali premiér a jeho ministři do volby prezidenta republiky.

Premiér opakovane v mediích hovořil o tom, že neplánují zvyšovat daně a dokonce ani věk odchodu do důchodu. O tomto není ani slovo ve vládním programovém prohlášení. A dnes?

V Česku by podle pracovních návrhů ministra Jurečky mohl věk pro odchod do důchodu v budoucnu vzrůst až na 68 let. Byl by tak jedním z nejvyšších v Evropské unii. Takto s vláda v praxi představuje důchodovou reformu! Je již veřejným tajemstvím, že se vláda chystá zvýšit daň z nemovitosti. A to v době, kdy stále razantně rostou ceny bydlení a potýkáme se s vysokými cenami energií. Bydlení se pro mnoho nejen mladých lidí stává luxusem.

Toto vše vláda halí do argumentace spojené se zadlužením naší země a rostoucími výdaji na chod státu. Nevidíme žádné velké úspory, kterými se vláda zaklínala. Nevidíme, že by si vláda peníze vybrala například ze zdanění hazardu tak, jak to činila naše vláda. Vidíme, že veškerá vládní opatření míří v podstatě jen na občany České republiky i přes to, že ještě před několika měsíci toto vláda zásadně odmítala. I přes to, že se o nich nehovoří v programovém prohlášení vlády a nebyla součástí programů politických stran před volbami do Poslanecké sněmovny. Vláda občany jednoduše podvedla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…