Mádlová (ANO): I demonstrace nespokojených občanů jsou přece součástí demokratických principů

11.02.2023 13:44 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rétorice ministra vnitra Víta Rakušana.

Mádlová (ANO): I demonstrace nespokojených občanů jsou přece součástí demokratických principů
Foto: plzeň.cz
Popisek: Ivana Mádlová

VLÁDA MIMO REALITU

To už je do nebe volající! Namísto toho, aby vláda naslouchala lidem, kteří jsou nespokojeni s vývojem České republiky a například žijí ve velké nejistotě, tak označuje prostřednictvím Ministerstva vnitra pod vedením Víta Rakušana tyto lidi za hrozbu pro českou demokracii. I demonstrace nespokojených občanů jsou přece součástí demokratických principů, na nichž byla naše země vystavěna.

Označovala snad bývalá vláda Andreje Babiše za hrozbu pro demokracii iniciativu Milion chvilek pro demokracii, která proti ni protestovala a požadovala její konec i přes to, že vzešla ze svobodných a demokratických voleb?

Toto vše se děje v době, kdy slýcháme, že vláda plánuje postihovat občany, kteří zastávají různé alternativní názory a šíří podle ni tedy dezinformace. Plánuje finančně podporovat spřátelené neziskové organizace a média, která proti těmto „dezinformacím“ budou vystupovat. Úřad vlády ale na druhou stranu tvrdí, že pokud premiér hovoří o tom, že jsme ve válce, tak nešíří dezinformace, ale pouze používá metaforu. Tedy všichni jsme si rovni, ale někteří jsou si rovnější. V tom je snad úplně vše.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.