Mádlová (ANO): Od prezidenta jsem očekávala, že se nakonec vládním škrtům postaví

16.03.2023 11:31 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prezidentskému podpisu pod zákon o snížené valorizaci důchodů.

Mádlová (ANO): Od prezidenta jsem očekávala, že se nakonec vládním škrtům postaví
Foto: plzeň.cz
Popisek: Ivana Mádlová

PREZIDENT ZKLAMAL - NA ŘADĚ JE ÚSTAVNÍ SOUD

Prezident republiky včera bohužel promarnil příležitost. Promarnil příležitost spojit českou společnost svým prezidentským vetem, které by zamezilo skutečnosti, že více než 2 milionů občanů v České republice přijde o peníze, na které jim už vznikl nárok. Je mi to líto, protože jsem od prezidenta republiky očekávala, že se nakonec přece jenom vládním škrtům postaví.

Prezident republiky uvedl: “Opozice avizovala, že zákon napadne u Ústavního soudu. Pokud by to z nějakého důvodu nakonec neudělala, považoval bych za svou povinnost učinit podání k Ústavnímu soudu sám.” A Dále pak “Mám však stále pochybnosti o tom, zda (vládní návrh) není v rozporu s Ústavou.” Ano, pane prezidente, my se na Ústavní soud obrátíme. Nicméně nerozumím tomu, jak můžete jako prezident, který složil ústavní slib a deklaruje, že chce jednat v mezích Ústavy, podepsat zákon, o kterém máte pochybnosti, zda je v souladu s Ústavou. To považuji za mimořádně pokrytecké.

My to nevzdáváme. Na straně důchodců, mimořádně zranitelné skupině obyvatel, jsme stáli vždycky a ani tentokrát neuděláme výjimku. Připravujeme podání stížnosti k Ústavnímu soudu. Udělali jsme maximum v Poslanecké a pokračujeme v tom i za jejími zdmi. Boj proti vládním škrtům nevzdáváme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.