Mánek (ANO): Jablonec se chystá podpořit sport mládeže 10 miliony

25.01.2022 13:49

Rozpočet města pro příští rok obsahuje návrh částky 10 milionů korun na podporu sportovních oddílů mimo rámec vypsaných dotačních titulů.

Mánek (ANO): Jablonec se chystá podpořit sport mládeže 10 miliony
Foto: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Popisek: David Mánek

K původním devíti milionům byl přidán další jeden milion korun. Zastupitelé budou toto navýšení schvalovat během svého řádného únorového zasedání. 

„Rozhodli jsme se na sport dětí a mládeže v Jablonci vyčlenit další milion korun, který by měl sloužit pro pomoc klubům, jež negativně zasáhla kovidová pandemie a výrazně je postihuje zdražení energií. První zmíněné zapříčinilo především snížení počtu sportujících dětí. My bychom velmi rádi, aby sportovní kluby díky podpoře města posílily své členské základny a opět se vrátily na čísla před pandemií. Plnohodnotné trávení volného času a návrat dětí k organizovanému sportu jsou velmi důležité pro celé naše město i s ohledem na některé sociální problémy,“ vysvětluje tento krok náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek.

„Kromě zmíněného by navržené navýšení v rozpočtu města mělo klubům, které zasáhne výrazné zdražení energií, pomoci právě tento negativní zásah do jejich rozpočtů překlenout tak, aby nebyla zasažena kvalita sportovní přípravy dětí,“ doplnil vedoucí oddělení kultury a sportu Miroslav Šourek.

Pravidla pro rozdělení navýšených prostředků bude na svých jednáních řešit sportovní komise. Vyčlenění celkové částky 10 mil. Kč pro podporu mladých sportovců v rozpočtu pro rok 2022 představuje další výrazné navýšení finanční pomoci sportovním oddílům na území Jablonce nad Nisou. Během posledních dvou let město navýšilo tuto částku o téměř 2 miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gawlas (ČSSD): Kam až to necháme zajít?

9:02 Gawlas (ČSSD): Kam až to necháme zajít?

Tzv. liberálně demokratičtí politici podporovaní médii se nezastaví před ničím.