Mánek (ANO): Město zajistilo očkování seniorů třetí dávkou ve svých domech

01.11.2021 19:09

Statutární město Jablonec nad Nisou připravilo hromadné proočkování 3. dávkou vakcíny pro obyvatele jabloneckých domů s byty zvláštního určení. Očkovat se bude 3. a 5. listopadu.

Mánek (ANO): Město zajistilo očkování seniorů třetí dávkou ve svých domech
Foto: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Popisek: David Mánek

„Stejně jako v případě 1. a 2. dávky jsme zajistili hromadné očkování obyvatel našich domů s byty zvláštního určení. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že hospodský musí od 1. listopadu kontrolovat bezinfekčnost?

hlasovalo: 42751 lidí
Liberecký kraj nám poskytl vakcínu Moderny pro třetí dávku a my jsme se znovu domluvili s MUDr. Veronikou Kaššovicovou, která seniory proočkuje,“ říká náměstek primátora pro oblast sociální David Mánek. 

Očkovat se bude ve středu 3. listopadu od 8 do 11.30 v domě v Palackého ulici, odpoledne mezi 12.30 až 13 hodinou pak v domě v ulici Boženy Němcové. V pátek 5. listopadu přejede celý tým s vakcínou do domu v Novoveské ulici, kde bude místním aplikovat 3. dávku od 8.30 do 10.15 hodin. 

Očkování v nemocnici a telefonní linka pomoci

Obyvatelé z domů s byty zvláštního určení se nemusí sami registrovat. Všichni ostatní, kdo mají zájem o aplikaci posilující dávky, se však registrovat musí. „Protože ne všichni vědí, jak se registrovat, otevřela Kultura Jablonec znovu telefonní linku pomoci s registrací – telefonní číslo 774 225 529 je v provozu každý všední den od 8 do 15 hodin, mimo tuto dobu je v provozu záznamník, kde volající na sebe nechá kontakt,“ doplňuje ředitel městské společnosti Kultura Jablonec Petr Vobořil. 

Po registraci se pak mohou nechat očkovat v jabloneckém očkovacím centru, které se nyní nalézá v nemocnici v prostorách bývalého ARO v přízemí pavilonu B, vchod cca 30 metrů vlevo od toho hlavního. „Jako třetí posilující dávku aplikujeme výhradně vakcínu Pfizer/Biontech, jejíž kombinace s jinými vakcínami, které byly použity jako první a druhá dávka, je možná a doporučená jak Ministerstvem zdravotnictví ČR, tak odbornou vakcinologickou společností,“ konstatuje ředitel Nemocnice Jablonec Vít Němeček s tím, že v této chvíli je v nemocnici pět pozitivních pacientů. 

„Plánovaná péče není zatím omezena, zavedli jsme nezbytná opatření jako je zákaz návštěv s danými výjimkami,“ dodává Němeček. Podle ředitelových slov zájem o očkování vykazuje značný nárůst – v minulém týdnu to bylo 415 klientů. „Preferujeme samozřejmě první dávky, u těch třetích je čekací doba asi týden. Naopak o antigenní testování po zavedení povinné platby zájem poklesl,“ konstatuje Vít Němeček s tím, že v jablonecké nemocnici se očkuje vždy ve středu a v pátek. Více informací na www.nemjbc.cz

Odběrová místa na testy

Odběrové místo pro testy je v barevné provozní budově nemocnice, na kraji areálu při vjezdu z ulice 28. října a testuje se pouze na základě objednávky. V Jablonci jsou ještě dvě další testovací místa: jedno je na Střelnici, druhé se nachází na Horním náměstí v blízkosti střední a vyšší uměleckoprůmyslové školy.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině