Mánek (ANO): Jablonec nad Nisou se sbližuje s izraelskou Metulou

15.12.2021 18:20

Rada statutárního města Jablonec nad Nisou pověřila náměstka pro oblast humanitní Davida Mánka, aby jednal s izraelským městem Metula o parametrech možné spolupráce.

Mánek (ANO): Jablonec nad Nisou se sbližuje s izraelskou Metulou
Foto: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Popisek: David Mánek

Ta vyplynula z návštěvy zástupců Izraele, kterou na jablonecké radnici přijal náměstek Mánek na konci listopadu. 

Starostu nejsevernějšího města Izraele Davida Azulaye, předsedu tamní hokejové federace Levava Weinberga a dlouholetého sportovního funkcionáře Davida Sivora přijal náměstek Mánek na radnici 17. listopadu společně s náměstkem pro ekonomiku a správu majetku Milanem Kouřilem. „Hosty jsme pozvali na hokejové utkání jabloneckých Vlků s BK Nová Paka, protože součástí výpravy bylo také třicet izraelských sportovců. Navštívili jsme i showroom a obchod s bižuterií místních výrobců v Palace Plus a pivovar Volt,“ popisuje průběh návštěvy Mánek s tím, že předmětem diskuzí byla především možnost vzájemné spolupráce obou měst, a to v mnoha oblastech. „Stěžejními byly sport, kultura, školství a obchod. S ohledem na kvalitu jabloneckých sportovišť by izraelská strana uvítala, kdyby je mohla využít k soustředění svých sportovců, především plavců, triatlonistů, hokejistů či volejbalistů,“ pokračuje náměstek.

Další možností je též uspořádat letní dětský hokejový kemp izraelských nadějí v Jablonci a naopak soustředění mladých jabloneckých hokejistů v Izraeli. Obě strany zaujala též myšlenka obnovit folklorní festival, stejně jako vzájemné výměnné pobyty škol. Z hlediska obchodní spolupráce se nabízí především otevření trhu do Izraele s ohledem na jablonecké výrobce bižuterie.

Vzhledem k množství témat a na základě pověření radou města se připravuje další společná schůzka zhruba v dubnu 2022, tentokrát v izraelské Metule. „Ještě předtím bychom rádi v našem městě přivítali izraelské sportovce, především lyžaře, na Jizerské 50 nebo volejbalový tým. Konkrétní detaily i podobu budoucí možné spolupráce aktuálně projednáváme. Setkání bylo úžasné a velmi zajímavé, naše i izraelská strana mají velký zájem navázat kvalitní partnerství,“ doplňuje závěrem jablonecký náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Strašit současné seniory tím, že jim vláda něco bere, je nezodpovědné

12:12 Kovářová (STAN): Strašit současné seniory tím, že jim vláda něco bere, je nezodpovědné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodové reformě