Ministr Hamáček: Pro nás je prioritou, aby mladé rodiny měly rodičovský příspěvek

06.11.2019 18:18

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 11. 2019 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon číslo 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů, sněmovní tisk 490, třetí čtení.

Ministr Hamáček: Pro nás je prioritou, aby mladé rodiny měly rodičovský příspěvek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček, 1. místopředseda vlády a ministr vnitra

Tak děkuji. Já to nebudu protahovat, ale chci poděkovat Zbyňkovi Stanjurovi, že mu leží na srdci osud sociální demokracie, a že má o nás takovou péči. My jsme tady přesto čtyřicet let a ještě nějakou chvilku vydržíme a nepotřebujeme tady berličku ze strany ODS. Ale pokud chcete slyšet, jak to je, tak já vám to řeknu na mikrofon, když mě budete poslouchat prostřednictvím předsedajícího, jak je to s těmi prioritami.

Samozřejmě, že pro sociální demokracii je prioritou navýšení rodičáku. My jsme s tím přišli, my jsme to prosadili a my to také odhlasujeme. Akorát je tam taková drobná nuance, my na to potřebujeme někde vzít peníze. A pokud opozice tady navrhuje, abychom byli opatrní, kde na ty naše projekty vezmeme peníze, tak je vezmeme tak, že upravíme některé daně. A pokud vám vadí, že upravujeme daně na tabák, na alkohol a další, to je vaše právo. My tady férově říkáme, že abychom mohli těm mladým rodinám ty peníze vyplatit, tak musíme něco udělat s příjmy. A zvolili jsme podle mě velmi rozumný postup, protože současně s tím, že máme příjmy na rodičovský příspěvek, tak také postihujeme a znepřístupňujeme neřesti jako je alkohol, hazard a kouření. To je podle mě naprosto v pořádku.

Chtěl jste to slyšet, tak to říkám otevřeně. Pro nás je prioritou, aby mladé rodiny měli rodičovský příspěvek. A je na nás také prioritou na to ty peníze sehnat. To je odpovědný postup. (Potlesk z řad ČSSD.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině