Nacher (ANO): Hlubuček není pouze komunální politika a komunální problém

17.06.2022 11:28

Projev na 25. schůzi Poslanecké sněmovny 17. června 2022 k návrhům schůze.

Nacher (ANO): Hlubuček není pouze komunální politika a komunální problém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher

Já tentokrát nepřicházím se zařazením bodu, který se týká krátkodobého ubytování, nýbrž v návaznosti na téměř nekonečné jednání pražského zastupitelstva přicházím s novým bodem, který bych tak pracovně za pochodu nazval Pražská kauza STAN a její přesah na celostátní politiku.

Já se omlouvám, my jsme čtrnáct hodin jednali o kauze Petra Hlubučka. Opozice nakonec na protest proti jednání koalice opustila zastupitelstvo v půl třetí ráno, zastupitelstvo dál pokračovalo. A ty informace, které tam zazněly na mikrofon, dámy a pánové - a nebylo to od opozice, bylo to od koalice, bylo to mimo jiné od radní Hany Kordové Marvanové - jsou natolik závažné, že si myslím, že si zaslouží tady slyšet stanovisko jak premiéra tak ministra vnitra. Já jsem přemýšlel po dvou hodinách spánku, jestli tady s tím vůbec mám vystoupit, nicméně v momentě, kdy pražské STAN navrhl na tuto pozici Janu Plamínkovou ještě předtím než my jsme vůbec vzali na vědomí rezignaci Petra Hlubučka, až tak se na to spěchalo, já jsem to včera nazval tak, že to je sice legální dle jednacího řádu, ale není to legitimní, tak to považuji za velmi vážné. To byla hlavní priorita, bohužel, ne celé pražské koalice, ale části. Rychle navolit náhradníka, který v půl sedmé rezignoval. A ta nominace tam přišla už pár hodin poté.

Já si myslím, že vzhledem k informacím, které tam zazněly a k té šíři a k tomu, že tam padala jména jako třeba Stanislav Polčák a podobně, že to není pouze komunální politika a komunální problém, a já bych si dovolil to zařadit dnes jako první bod našeho jednání.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…