Němcová (ODS): Vyslovit nedůvěru vládě. Jenom za tento týden je důvodů dost

28.03.2021 12:16

Komentář senátorky za ODS.

Němcová (ODS): Vyslovit nedůvěru vládě. Jenom za tento týden je důvodů dost
Foto: FB poslankyně Němcové
Popisek: Miroslava Němcová podporuje běloruské demonstranty proti Alexandru Lukašenkovi

Pondělí 22. 3.

- NKÚ oznámil, že vláda podcenila přípravu na pandemii, nakupovala nekvalitní ochranné pomůcky za miliardy korun. Ministerstva vnitra a zdravotnictví nespolupracovaly, nákupní týmy uzavíraly pro stát nevýhodné smlouvy s neprověřenými dodavateli. Jen náklady na dopravu z Číny jsou ve výši 987 miliónů korun. Klanění na letišti vskutku za všechny peníze. 13,3 miliónu respirátorů v testování neuspělo, dostali je zdravotníci a lidé v sociálních službách. Věc šetří policie.

- Premiér odjel za prezidentem do Lán, jednali prý o pudinku. Věru rafinovaný krycí název pro odvolání Blatného a Petříčka.

- Soud rozhodl, že ministerstvo financí jednalo protiprávně, když odmítlo zveřejnit zprávu Olaf o Babišově “podnikání” s dotacemi.

Úterý 23. 3.

- ČR mohla mít o hodně více vakcín. Vláda to odmítla a zajistila podstatně méně dávek, než mohla. Proto budou naši občané naočkováni mnohem později a uzávěry škol, kultury, sportu i podnikání budou zbytečně prodlouženy. Je to nejhorší zpráva, kterou jsme mohli dostat. Vláda věděla, že to trestuhodně nezvládla, proto ten kvalt se Sputnikem.

Středa 24. 3.

- Potvrzena informace, že do poloviny dubna má přijít do ČR pět milionů antigenních testů pro plošné testování žáků. Odborníci varují, že jde o nevhodné testy, většina výrobků doporučených ministerstvem zdravotnictví je z Číny, účinnost některých je pouze 25 procent. Ministr zdravotnictví ohlásil blížící se kolaps rozpočtů zdravotních pojišťoven. Do konce roku mají být vyčerpány jejich rezervní fondy. Na šunty ale ještě máme. Kolik peněz platí pojišťovny za testování zdravotnické sekci premiérova byznysu, ministr neoznámil.

Čtvrtek 25. 3.

- Ústavní soud shledal, že vyhlášení nouzového stavu na žádost hejtmanů znamenalo obejití sněmovny a je protiústavní.

- Ministr kultury Zaorálek nebyl pozván na jednání premiéra s houslovým virtuosem Pavlem Šporclem o stavu kultury v čase pandemie. Pozvání dostala ministryně financí a dvojministr Havlíček. To aby pan Šporcl pochopil, že o kulturu se starají pouze ministři za ANO. Marketingová mašina jede, volby se blíží, ČSSD už neslouží ani za rohožku premiérových špinavých bot. Ministr Zaorálek chtěl v ČT (Události, komentáře) prokázat, že je pánem kultury a má dobrý přehled. A tak národu po jakešovsku sdělil výši příjmů pana Šporcla. Bylo to ve stylu: “Pavel, takovej fajn kluk, ale kolik von bere!”

Snad si nyní umělci dobře rozmyslí, než se pustí do kritiky této vlády. To, že kulturu přebírá premiér, nevěstí nic dobrého. Po očkování a maturitách to bude další nešťastný zářez na jeho pažbě. Když může prezident na Hradě šířit virózu u korunovačních klenotů a upalovat trenky, proč by se nemohly v Národním divadle třeba chovat slepice? Ve zlaté kapličce by snášely zlatá vejce a na každém by byl nápis “Národ sobě.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.